Hirdetés
. Hirdetés

Indul a Google forráskód-kódkereső

|

A keresőóriás ezúttal a szoftverfejlesztők kedvében járva indít újabb szolgáltatást: mostantól jegyzékbe veszi a tömörített állományok és RCS-ek kódjait.

Hirdetés

A code.google.com címen elérhető Google Code Search a hagyományos Google Search-höz hasonlóan működik, és speciálisan forráskódok felkutatásában nyújt segítséget a szakembereknek. A Google Code Search kezdeményezést igazgató Tom Stocky elmondta: az szolgáltatással egyelőre maximum 1000 karaktert tartalmazó keresések indíthatók. Az új kereső felkutatja és jegyzékbe veszi a .tar vagy .zip állományokban található nyílt forráskódú tartalmakat, valamint kínálatában szerepel a CVS és a Subversion RSC (revision control system) is.

Stocky hozzátette, hogy a jelentősebb nyílt forráskódú projektek, mint az Apache, az X Window System vagy a Linux, szintén szerepelnek a "sokmilliárd" feldolgozott kódsor között. A Google egyébként nem foglalkozik a projektek fejlődésével, tehát az index csak a kódok leggyakrabban előforduló változatait érinti. Bár a felhasználók mintaillesztő kifejezések (Regular Expressions - regex) alapján indíthatnak kereséseket, a kereső nem érzékeny a programok szintaktikájára. A webes keresés különböző alkalmazásprogramozási felületeket (API) érinthet, ezekről részletes listát is találhatunk a Google Code oldalon.

A Google forráskód-keresője egyébként idén már a második ilyen jellegű kezdeményezés; előzőleg a Krugle indított hasonló szolgáltatást még februárban. A Krugle a fentieken túl olyan plusz szolgáltatásokat is kínál a programozóknak, mint például a megosztott széljegyzetek hozzáadása egy-egy kódhoz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.