Hirdetés
. Hirdetés

Indul az appcsata

|

Mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt indít az IVSZ. Cél a legjobb hazai appok megtalálása.

Hirdetés

Appra magyar! néven platformfüggetlen alkalmazásfejlesztő versenyt indít az IVSZ. A hagyományteremtőnek szánt versenyben az elmúlt bő egy év legjobb magyar mobilalkalmazásait keresik.

Az IT iparág súlya világviszonylatban folyamatosan nő. Ha Európa versenyben akar maradni, az ágazatnak több pénzre van szüksége; várhatóan 2014 tavaszán meg is történik a forráskiegészítés. Magyarország számára is fontos, hogy a hazai cégek termékei megjelenjenek a világpiacon. Az ide vezető út egyik lépése a hazai megmérettetés – hívja fel a figyelmet Vályi-Nagy Vilmos, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára.

Az előrejelzések szerint 2020-ra, nemzetközi méretekben, a mobilalkalmazás-fejlesztés az öt legkeresettebb szakma közé kerül. Ezt Magyarország sem hagyhatja figyelmen kívül. Ahhoz azonban, hogy a 2011-es, 180 milliárd forint értékű szoftverexport öt éven belül megkétszereződjön, az ágazatnak elegendő forráshoz kell jutnia, továbbá fokozott hangsúlyt kell fektetni az oktatásra. A forrásokat illetően már látszanak garanciák, az oktatás ügyében is van előrelépés. Ez utóbbi területen nem kizárólag a diplomásokra kell gondolni, hanem más szakmák képviselőinek – például szakkörszerű – képzésére is. Az Appra magyar! kezdeményezés, közvetetten, szintén a magyarországi szoftverexport növekedését célozza – mutatott rá Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

A versenyt a Microsoft kezdeményezte, támogatói az Apcom, az eNET, a Telekom, a T-Systems Magyarország és a Telenor, fővédnöke a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A tervek szerint a jövőben évente mérhetik össze tudásukat a hazai mobilalkalmazás-fejlesztők. A széles iparági összefogással szervezett verseny célja a figyelemfelhívás a magyar alkalmazásfejlesztésre, valamint a hazai alkalmazásfejlesztők és startup közösség ösztönzése.

Az öt kategóriában (élet/mód, közhasznú, játék, üzleti, oktatás) meghirdetett versenybe a 2012. július 1. után valamely alkalmazásboltban publikált appokkal lehet nevezni. Nevezési határidő: 2013. november 8. A verseny részletei itt találhatóak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.