Hirdetés
. Hirdetés

Indusztriális terror a Váci utca 1-ben

|

Háromnegyed órányi masszív minimál techno után itthon is útjára indul a Nokia Windows Phone telefonja.

Hirdetés

budapesti értéktőzsde
budapesti értéktőzsde

Lassan véget érni látszik az egykori tőzsdepalota sorsa, az immár Váci1 Bevásárlóközpont névre hallgató épület eredeti átadója még 2011-ben lett volna esedékes, ám végül idénre csúszott. Ezt használta ki a Nokia: a finn vállalat talán önkritikát gyakorolva látta meg az épület és a Nokia okostelefonok analóg sorsát. Utóbbiak végre itthon is elérhetők, már természetesen a Windows Phone Mango változattal szerelt Lumia 800-ról beszélünk: a letisztult külsővel bíró modell holnaptól kapható a boltokban.

Ez a szülés azonban nehezen ment, és nem csak a fogantatás óta eltelt időt tekintve, hanem a mai „vajúdás” is azt sejteti: kései gyerekkel van dolgunk, akire nem árt vigyázni. A bevásárlóközpont még nem teljesen kész belső terei, a spotszerűen világító, de a helyiség javát félhomályba burkoló fények, a fém és üveg indusztriális kombinációja egymást erősítően embertől távoli jelleget kölcsönzött a ma esti eseménynek. A háromnegyed órás, idegeket borzoló minimál technóval kísért csúszást követően Demcsák Zsuzsa angol konferálásával útjára indított bejelentésen szerencsére(?) ezúttal nem mentek technikai részletekbe a Nokia emberei (megtették ezt már korábban), inkább érzéseket, egyfajta hangulatot akartak átadni.

Ez az érzés pedig alapvetően megváltozott a Nokia tavaly ilyenkor piacon levő készülékeihez képest. A Windows Phone „élőcsempés” felülete jól definiáltan eltér minden, ma kapható okostelefontól – az Apple UI-tól és az ezt másoló Androidtól, valamint a Blackberry-től egyaránt. Ezt a külsőt tükrözték vissza az olyan látványelemek, mint a plafonra rögzített kamerák képeit négyzetszerűen egymás mellett megjelenítő óriáskijelző, a dekoratív hoszteszek szemet vonzó fekete, Windows Phone „csempékkel” díszített koktélruhája, vagy a padlóra vetített, „lépésérzékeny” négyzetek, melyek spontán szteppelésre késztették az újságírókat.

A képet László Feri kollégám FB oldaláról kölcsönöztem

A lényeg azonban nem ez, hanem a most már csak alig pár órányira levő nyilvános értékesítés kezdete. Magyarország persze kicsi piac, nem mi fogjuk eldönteni, sikeresek lesznek-e a Windows-os Nokiák, de végre megkezdődik a finnek igazi vesszőfutása. Néhány hónap, és kiderül: vajon jól tette a Stephen Elop vezette cég, hogy tavaly februárban 19-re lapot húzott a Symbian lecserélésével. Őszintén reméljük, hogy igen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.