Hirdetés
. Hirdetés

Infokommunikációs hot spotok

|

A tudományos és felsőoktatási együttműködésen kívül a kerületekkel is jó kapcsolatra törekszik az Ericsson.

Hirdetés

Az Ericsson szívesen részt vesz a IX. és a XI. kerület számára fontos közhasznú projektekben, az idősek digitális írástudásának fejlesztésében, és dolgozói önkéntes munkájukkal támogatják a helyi közcélú kezdeményezéseket - fogalmazott Jakab Roland vezérigazgató-helyettes azon az eseményen, amikor a két kerület polgármestere látogatást tett a vállalatnál. A Magyarországon éppen 100 éve jelen lévő távközlési óriáscég kutatás-fejlesztési központja már 9 éve működik a XI. kerületi Infoparkban, központi irodái pedig a közelmúltban költöztek a Népliget Centerbe.

Az Ericsson budapesti kutatás-fejlesztési központjában jelenleg mintegy 1100-an dolgoznak. Idén további 150 fővel emelik a létszámot. Sinisa Krajnovic vezérigazgató-helyettes, kutatás-fejlesztési igazgató rámutatott: a magyar szakemberek kreativitása és innovativitása magas színvonalú. Cége kiváló együttműködést folytat a magyarországi tudományos világgal és a vezető hazai egyetemekkel, elsősorban a Műegyetemmel és az ELTE-vel. Ennek tudható be a vállalatcsoporton belül a budapesti kutatás-fejlesztési központ kiemelt szerepe, illetve rendkívül gyors növekedése. Az Ericsson csoport bevételeinek 15 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre. Kilencvenezer munkatársából 20 ezren dolgoznak a kutatás-fejlesztésben.

Bácskai János IX. kerületi és Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester - a Computerworld kérdésére válaszolva - egybehangzóan kijelentette: noha jelenleg nem nyújtanak a kerületben az idősek és rászorultak részére az infokommunikációs eszközökre épülő távfelügyeleti szolgáltatásokat, a lakosság idősödése óhatatlanul felveti ennek szükségességét. Az Ericsson rendelkezik a szükséges technikával, több helyen vannak működő rendszerei, és igény esetén az ilyen irányú kezdeményezésekben is partner - hangzott a válasz.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.