Hirdetés
. Hirdetés

Ingyenes zeneletöltés a Nokiától

|

A Nokia jövőre induló "Comes with Music" szolgáltatával egyéves ingyenes zeneletöltés jár bizonyos modellek mellé.

Hirdetés

A Nokia bejelentette "Comes with Music" szolgáltatását, melynek lényege, hogy egyes új Nokia modellek tulajdonosai a telefonvásárlást követő egy évben korlátlan mennyiségű zenét tölthetnek le ingyen, és azokat az egyéves periódus után is megtarthatják. A szolgáltatás jövőre indul, és először az Nseries telefonok mellé jár majd, de később más Nokia mobilokra is kiterjesztik. A fájlokat számítógépre is le lehet majd tölteni.

nokia_n91_8gb_.jpg

A mobilgyártó a Universal Music kiadóval írta alá az egész világra kiterjedő szerződést, amely olyan előadókat képvisel, mint Eminem, Amy Winehouse, Mariah Carey, Pavarotti, illetve Rolling Stones és a U2, de több más lemezkiadóval is folynak a tárgyalások.

A Nokia jelenlegi zeneboltjának demó videója

A Comes with Music költségeit a hírek szerint a telefonok árába fogják építeni, bár a Nokia egyelőre nem nyilatkozott a pontos számokról. Annyit lehet tudni, hogy a gyártó a mobilok eladásából származó bevételének egy bizonyos részét a Universalnak fogja juttatni.

A zeneipart sok kritika érte az utóbbi időben azzal kapcsolatban, hogy tiltakoznak az illegális zeneletöltés ellen, viszont nem tesznek eleget azért, hogy a vásárlók törvényesen tölthessék le kedvenc számaikat. A Universal a Nokiával kötött üzletével szeretné nyilvánvalóvá tenni: mindent megtesznek azért, hogy fogyasztóközpontú céggé váljanak.

A Comes with Music-kal a legnagyobb mobiltelefon-gyártó lép szövetségre a legnagyobb zeneipari szereplővel. Ezzel a lépéssel a Nokia az Apple és a Microsoft versenytársává léphet elő az online zeneboltok piacán. Az Apple álláspontja eddig az volt, hogy a fogyasztókat nem vonzza a havi előfizetési díjhoz kötött zeneletöltés. A mobilgyártó megoldása azonban ebben a formában csábító lehet a vásárlók számára. A kérdés csupán az ár lesz, valamint az, hogy lesz-e valamilyen korlátozás vagy megkötés a számokkal kapcsolatban, mint például az, hogy a telefonról és számítógépről más, további eszközökre nem lehet majd áttölteni a fájlokat, vagy esetleg csak Nokia szoftverrel lehet majd őket lejátszani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.