Hirdetés
. Hirdetés

Inkább tableten olvasunk könyveket

|

Sok felhasználónak van e-könyv-olvasója, de inkább a tabletet választja.

Hirdetés

Hirdetés

A Pew Internet legfrissebb elemzése szerint az amerikai lakosság immáron 23 százaléka olvas e-könyveket, szemben a tavalyi 16 százalékkal. Ezzel szemben a nyomtatott könyvet olvasó 72 százalék 67-re zsugorodott. A kutatás szerint idén már a megkérdezettek 33 százalékának van e-könyv-olvasója vagy tabletje, szemben a tavalyi 18 százalékkal.

A két eszköz közül dominánsabb ugyanakkor a tablet. 2010-ben még a könyvolvasók voltak a népszerűbbek, de tavaly már 10-10 százalékra egyenlítődött ki a harc, mára pedig az amerikaiak 25 százalékának van tabletje, 19 százalékának könyvolvasója. A könyvtárak is megérzik a változást: azoknak az aránya, akik idén e-könyvet kölcsönöztek, 3-ról 5 százalékra emelkedett. 24 helyett már 31 százaléka van a könyvtári előfizetőknek tisztában azzal, hogy elektronikus anyagot is kölcsönözhet. 

Az elemzések szerint az elektronikus könyv iránt rajongó egyén valószínűleg érettségivel vagy diplomával rendelkezik, évente több mint 75 000 dollárt keres, és 30-49 év közötti, városi lakos lehet. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.