Hirdetés
. Hirdetés

Inog a Windows trónja

|

Rohamosan erősödik a macOS és a Linux.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows sok éve a vezető asztali operációs rendszer, de a NetMarketShare szeptemberi statisztikái aligha szolgálnak a Microsoft örömére.

A szeptemberi adatok szerint a számítógépek 88,88 százalékán jelenleg is a Windows fut, második az Apple Macintosh 6,29 százalékkal, harmadik a Linux 4.83 százalékkal. Ez ugyan meggyőző fölénynek tűnik, ám előző hónapban a Windows még 90,7 százalékon állt, vagyis harminc nap alatt 1,82 százalékot veszített a piaci részesedéséből.  

A macOS ezenközben 5,94 százalékról 6,29 százalékra erősödött, ami május óta a csúcsot jelenti.

Cupertinóban elégedettek lehetnek, jól teljesít a macOS.

Végül ott a Linux, ami miatt talán leginkább fájhat a Microsoft feje. A nyílt forráskódú Windows-alternatíva történetének legnagyobb piaci részesedését érte el, amikor 3,37 százalékról 4,83 százalékra erősödött. Ezt a számot akkor tudjuk igazán értékelni, ha figyelembe vesszük, hogy májusban még csak a PC-k 1,99 százalékán futott az OS.

Vagyis bármilyen hatalmas is a Microsoft fölénye, ha a vetélytársak ilyen ütemű erősödnek, az előny gyorsan leapadhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.