Hirdetés
. Hirdetés

Integrált üzenőrendszert indít a Facebook

|

A közösségi portál új, az e-mail, a chat, a Facebook chat és az SMS előnyeit egyesítő üzenőrendszert indított. Zuckerberg szerint nem a webes levelezők ?kinyírása? a cél.

Hirdetés

Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-vezérigazgatója hétfőn olyan új, ?modern üzenetküldő rendszert" mutatott be, amely egyetlen felületen keresztül teszi elérhetővé a felhasználók különböző forrásokból származó e-mailjeit, chat és SMS-üzeneteit. A rendszer öt éven keresztül tárolja majd az üzeneteket, így a felhasználók bármikor visszakereshetik azokat.

Andrew Bosworth, a Facebook szoftvertervezője hangsúlyozta: annak ellenére, hogy a közösségi portál felhasználói mostantól facebook.com végződésű e-mailcímet is regisztrálhatnak, a rendszer más levelezőkkel, így a Gmail és a Yahoo kliensével is képes együttműködni.

Zuckerberg beszámolt arról, hogy a közösségi portál használói közel négymilliárd üzenetet váltanak naponta; jelentős részük kizárólag ezen a csatornán keresztül levelezik az oldalon regisztrált barátaival és családtagjaival. A CEO szerint a felhasználók túlságosan lassúnak és körülményesnek tartják a megszokott levelezőrendszereket: ezért döntöttek úgy, hogy olyan új megoldást dolgoznak ki, amely a valamennyi internetes és telekommunikációs üzenettípust képes kezelni.

"Ez nem egy új levelezőrendszer - jelentette ki Zuckerberg. - Ez egy olyan rendszer, ami a Facebook messages, a csevegőrendszerek és az SMS mellett az e-maileket is képes kezelni."

A rendszer bemutatását megelőző napokban sokan azt gondolták, hogy a Facebook egy új ?e-mail killert" fog a piacra dobni, ám Zuckerberg sietett cáfolni ezeket a spekulációkat.
?Ez a rendszer nem egy 'e-mail killer', hanem egy olyan integrált szisztéma, amelynek az elektronikus levelezés is fontos részét képezi. Nem azt várjuk az emberektől, hogy töröljék a Gmail- vagy Yahoo-fiókjukat. Arra ellenben számítunk, hogy egyre többen használják majd az IM-hez hasonló chatszolgáltatásokat, egyszerűen azért, mert egyszerűbb, szórakoztatóbb és értékesebb megoldást jelentenek" - mondta a portálalapító.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.