Hirdetés
. Hirdetés

Intelligencia az infrastruktúrában

|

A virtualizált erőforrásokat automatikusan összeállító hibrid felhőplatformmal és intelligens tárolókkal gyorsítja a HPE a vállalatok digitális átalakulását. Madridban november végén megtartott konferenciáján a szállító peremhálózati portfólióját is bővítette.

Hirdetés

Hibrid felhőmodellek felé nyitnak digitális átalakulásuk részeként a vállalatok, olyan környezetek után kutatva, amelyekben gyorsabban vezethetnek be új szolgáltatásokat, fokozhatják agilitásukat. A váltás azonban korántsem egyszerű, a különböző felhőkörnyezetek kiépítése, illetve összekapcsolása és működtetése különleges szaktudást és technológiai adottságot feltételez, amelynek megszerzéséhez informatikai kompetenciáikat és infrastruktúrájukat is fejleszteniük kell, miközben a gazdaságosság szempontjait sem hagyhatják figyelmen kívül.

Hirdetés

A folyamatot a HPE Composable Cloud kulcsrakész, nyílt, hibrid felhőplatformjával teszi egyszerűbbé és gyorsabbá a vállalatoknak, amely az átalakítható infrastruktúra jegyében mesterséges intelligenciájával automatikusan összeállítja és méretezi a szolgáltatások optimális működéséhez szükséges virtualizált erőforrásokat. Az új platform a HPE InfoSight, OpenView és más szoftvermegoldásait integrálja, és egyaránt elérhető a HPE ProLiant, valamint Synergy szervereihez, a felhasználók így szinte bármilyen munkaterheléshez megfelelő környezetet hozhatnak vele létre.

Dinamikus hálózatszövet
Speciális hálózati szaktudás nélkül is valós időben méretezhetik az infrastruktúrát az informatikusok a HPE Composable Cloud for ProLiant DL platformmal. Percek alatt felállíthatják vele a munkaterheléseket legjobban kiszolgáló felhőkörnyezeteket, miközben egységesen menedzselhetik a házon belüli és a nyilvános felhőben elért erőforrások hasznosítását, valamint az ezzel járó költségeket is. Az elsőként a Red Hat- és a VMware-alapú, rackszekrényekben kialakított környezeteket támogató megoldás sablonok alapján automatizálja a felhőre termett munkaterheléseket, gördülékennyé teszi a felhőszoftverek telepítését, és önműködően kezeli életciklusukat.

A HPE Composable Cloud for Synergy megoldás olyan nagy rugalmasságot és teljesítményt ad a vállalatoknak, amellyel a gyártó szerint szinte bármilyen munkaterhelést kiszolgálhatnak magánfelhőjükben vagy hibrid környezetben. A ProLiant DL szervereken elérhető változathoz hasonlóan a platform Synergy kiszolgálókon is automatizálja az infrastruktúra menedzselését, de a HPE az említetteken túl olyan, általános célú munkaterhelésekre is felkészítette, mint az SAP és az Oracle alkalmazásai. A Synergy szerverek moduláris architektúrája a hálózati kapcsolatok és tárolóformátumok széles választékával is növeli a kialakítható felhőkörnyezetek rugalmasságát, az infrastruktúra alkotóelemeinek hozzárendelését felgyorsító Image Streamer eszközével pedig hathatósan támogatja a cégek DevOps-kezdeményezéseit, agilis fejlesztéseit is.

Egészen egyedi a nyílt, hibrid felhőplatform Composable Fabric funkciója, amely eredetileg a HPE Synergy szerverekben jelent meg, de immár a kiszolgálók moduláris architektúráján túl, a teljes adatközpontra kiterjed. Az átalakítható környezetekhez kifejlesztett Composable Fabric innovatív technológiája olyan hálózati szövetet alkot, amelyet a HPE OpenView erőforrásként menedzsel, a végletekig leegyszerűsítve a hálózatkezelést. A HPE ezért mondja, hogy a Composable Fabric segítségével az informatikai osztály különleges hálózati kompetenciák nélkül is úgy működtetheti adatközpontját és teljes hibrid környezetét, mint a világ legnagyobb felhőszolgáltatói. Röviden ez az elasztikusságot, az erőforrások rugalmas és dinamikus, automatikus és közel valós idejű átrendezését, méretezését és hozzárendelését jelenti. ProLiant DL szervereken a Composable Fabric még a hagyományos adatközponti környezetben is olyan dinamikus terheléselosztást tesz lehetővé, amellyel a HPE szerint akár 70 százalékkal csökkenthető az erőforrások túlfoglalása.

A HPE Composable Cloud platformja a gyártó adatai alapján intelligens automatizációs képességeivel 90 százalékkal felgyorsítja az új konfigurációk, alkalmazások és szolgáltatások telepítését, és nem kevesebb, mint 97 százalékkal csökkenti az életciklus-kezeléssel összefüggő üzemeltetői feladatok időigényét. Minthogy különleges kompetenciák költséges kiépítése nélkül is megkönnyíti az IT-környezet modernizálását, a nyílt, hibrid felhőplatform a digitális átalakulás és innováció egyik valódi hajtóereje lehet a vállalatoknál. A hibrid környezetek megfelelő kombinációjának kiválasztásában a HPE Pointnext tanácsadói szolgáltatásaival, a gazdaságosság növelésében pedig GreenLake használatalapú számlázási modelljeivel és pénzügyi szolgáltatásaival is segíti a szervezeteket.

Ugyanakkor a HPE Composable Cloud for ProLiant DL első körben csupán hat országban - az Egyesült Államokon kívül az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban és Ausztráliában - lesz elérhető 2019 első negyedévétől.

Okostárolók adatáradathoz
Adatigényessé válik a digitális vállalatok működése, ezért olyan tárolómegoldásokat keresnek, amelyek rugalmasan illeszkednek üzleti igényeikhez, ugyanakkor költségvetésüket sem terhelik túl. Éves európai konferenciáján Madridban a HPE ehhez intelligens tárolómegoldásokat jelentett be, amelyek automatikusan, valós időben és gördülékenyen mozgatják át az adatokat oda, ahol az üzletnek szüksége van rájuk, és egyúttal a felhasznált kapacitást, annak költségeit is optimalizálják.

Mesterséges intelligenciájával a HPE InfoSight megoldása például előrejelzi és kiküszöböli a tároló-infrastruktúra működésében jelentkező problémákat, önmenedzselő és -optimalizáló képességeivel összefüggésbe ágyazott adatmenedzsment kialakításában segíti a vállalatokat, amellyel a gyártó szerint akár 79 százalékkal csökkenthetik az üzemetetés költségeit.

A tárolók új osztályát képviseli az SCM (storage class memory) és NVMe (non-volatile memory express) technológiára épülő HPE Memory-Driven Flash. A gyártó 3PAR és HPE Nimble Storage tárolócsaládjában elérhető megoldás akár 50 százalékkal nagyobb sebességet is elér, mint a tisztán NVMe SSD-meghajtókból felépülő tárolótömbök, így jelentősen csökkenti a késleltetést, ezáltal az alkalmazások válaszidejét. Beépített intelligenciájukkal a HPE tárolói optimalizálják az SCM tárolóosztályú memóriát, hogy nagy méretekben is valós idejű feldolgozást tegyenek lehetővé olyan, késleltetésre érzékeny munkaterhelésekhez, mint a gépi tanulás vagy a nagy sebességű tranzakció-kezelés.

Egyszerű frissítés formájában a HPE Memory-Driven Flash már decemberben letölthető lesz a 3PAR tárolókra, míg a Nimble Storage család modelljeihez 2019-ben várható.

Összetartó hálózatperem
Madridban debütáltak a HPE Edgeline Converged Edge System megoldásai is, amelyekkel a vállalatok a dolgok internetére csatlakozó szenzorok és gépek által generált adatáradatot kezelő és feldolgozó peremhálózati alkalmazásokat gyorsabban bevezethetik, és egyszerűbben menedzselhetik a felhőn át az adatközpontig. A konvergens megoldások nyílt platformra épülnek, így megkönnyítik az informatikai és a gyártási-műveleti technológia összekapcsolását, ami a gyártóiparban, az energetikai és a távközlési szektorban is elengedhetetlen a digitális innovációhoz.

Az új megoldások egyike, a HPE Edgeline OT Link Platform munkafolyamat-motor és alkalmazáskatalógus például grafikus, húzd-és-ejtsd elven működő kezelőfelületet ad a peremhálózati környezet alkotóelemeinek összehangolásához, és 2019 első negyedében világszerte elérhető lesz.

Már szállítja a HPE Edgeline EL300 Converged Edge System konvergens peremhálózati rendszerét, amely az OT Link platform mellett a HPE Edgeline rendszer-felügyeleti megoldását is tartalmazza. Az Intel Core i5 processzorára épülő Edgeline EL300 energiafogyasztása kicsi, hűtőventilátor nélkül működik, és rugalmasan konfigurálható 32 gigabájt memóriáig, illetve 3 terabájt tárolókapacitásig, így vezetékes és vezeték nélküli ipari hálózati környezetekben használati esetek széles körét támogatja. A rendszer az Intel Movidius Myriad X képfeldolgozó processzorával is kapható lesz peremhálózati videóanalitikai - például termékminőség-biztosítási - alkalmazásokhoz.

A konferencián a HPE bejelentette a BlueData felvásárlását is. A 2012-ben alapított Santa Clara-i cég szoftverplatformja konténertechnológiával könnyíti meg és teszi költséghatékonyabbá a gépi tanulás és a bigdata-típusú analitika nagyméretű környezeteinek kialakítását, és a jövő év elejétől, miután a tranzakció januárban lezárul, a HPE meglévő szoftveralapú infrastruktúrájának része lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.