Hirdetés
. Hirdetés

Interneten él a fiatalok fele

|

Az internetező amerikai fiatalok nagy része forog közösségépítő oldalakon. A fiúk barátot keresnek, a lányok kapcsolatot tartanak másokkal.

Hirdetés

A Pew Internet Project 935 amerikai tinédzser kérdezett meg internethasználati szokásairól 2006 végén. A tanulmányból az derült ki, hogy a 12-17 év közötti fiatalok 55 százaléka regisztrálta magát a közösségépítő oldalnak számító MySpace-re vagy FaceBookra, illetve ezekhez hasonló oldalakra. A kutatás szerint a site-ok a tinédzser lányok körében kiemelten népszerűek, ők meglévő kapcsolataik ápolására használják őket. Ezzel szemben a fiúk új barátokat keresnek.

A MySpace oldalon a magyar iWiW-től eltérően nemcsak a barátokat lehet bejelölni, hanem fényképes, videós blogot is fent lehet tartani, és egy webes, azonnali üzenetküldő alkalmazást is igénybe vehetnek a felhasználók.

A kutatás szerint főleg a lányok vannak jelen nagy arányban a közösségépítő oldalakon, közülük a megkérdezettek 70 százaléka használja azokat. A fiúk esetében ez az arány 54 százalék. A megkérdezett fiatalok 48 százaléka naponta látogatja ezeket az oldalakat, 22 százalékuk naponta többször is visszatér.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.