Hirdetés
. Hirdetés

Internethajó tizedszer

|

Immár tizedik alkalommal indul útjára a Dunán az Internethajó. Az idei téma gerincét a Nemzeti Digitális Közmű adja.

Hirdetés

A jubileumi Internethajó idén is a döntéshozók közös vitafórumát teremti meg, egy korszakhatárt nyitó nemzeti programmal, a Nemzeti Digitális Közművel kapcsolatban. Az "Átstartolás! - Nemzeti Digitális Közmű" mottó alatt induló Internethajón a szervezők a tavalyihoz hasonlóan ismét nagy érdeklődésre számítanak. Szakértők szerint a Nemzeti Digitális Közmű program - amennyiben tényleg elindul - felbecsülhetetlen előnyöket jelenthet Magyarország számára.

A Nemzeti Digitális Közmű a legkorszerűbb, optikai összeköttetésen alapuló informatikai infrastruktúra lenne Magyarországon, amely a legkisebb településekre is elvinné az internet előnyeit - az ezzel kapcsolatos részletek megbeszélésére kerül sor az Internethajón, ahol a szakmai vezetők értékelik közösen a helyzetet.

A dunai hajózással egybekötött, az informatika fontos kérdéseit érintő jubileumi rendezvényen a központi témát kormányzati, e-közigazgatási, piaci szempontból érintett szereplők vitatják meg kerekasztal-beszélgetések formájában. A meghívottak között szerepel többek között Bálint Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főigazgatója, Bódi Gábor, az Elektronikuskormányzat-központ szakállamtitkára, Paál Péter, az IBM Magyarországi Kft. vezérigazgatója és Maradi István, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese.

Az esemény előtt a szervezők - immár negyedik alkalommal - ismét kiadják a Kék Noteszt. Az információs társadalom éves helyzetjelentése várhatóan áprilisban jelenik meg - áll szervező cég, az eWorld közleményében.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.