Hirdetés
. Hirdetés

Ipad 3, négyszeres felbontással

|

Habár 4:3-as képarányát megtartja az Apple következő generációs táblagépe, felbontása négyszeresére javul.

Hirdetés

A következő Ipad kijelzőjével kapcsolatos piaci eseményekről beszámoló Korea Times szerint a képarány nem változik, továbbra is a régi televízióknál és monitoroknál megszokott 4:3 marad, ugyanakkor az LCD már biztosítani fogja a full-HD filmek lejátszását. Ezt a jelentősen megnövelt felbontás teszi lehetővé - míg napjaink modellje 1024x768 pixeles paraméterrel rendelkezik, addig a dél-koreaiak értesülései szerint ez 2048x1536 képpontra fog nőni a jövőben. A Korea Times a Samsung Electronics és az LG Display cégekhez közeli forrásokra hivatkozik; a két, e téren legnagyobbnak számító gyártó QXGA kijelzőire állítólag hamarosan nagy megrendelést ad le az Apple.

Apple ipad 2 tablet
Apple ipad 2 tablet

Az Ipad második generációja, hamarosan elavulttá váló kijelzővel...

A távol-keleti értesülések szerint a Steve Jobs alapította vállalat már meg is kezdte a két dél-koreai gyártó folyadékkristályos kijelzőinek tesztelését. Az Apple arra kérte a Samsungot és az LG-t, hogy jobb képminőségű és képpontsűrűségű LCD-ket készítsenek, állítják a források, melyek azt is tudni vélik, hogy a tesztelési folyamat a harmadik negyedévben fog véget érni.

Kétségtelenül ambivalens helyzet alakul ki ezzel a Samsung és az Apple között. Egyrészt előbbi már komoly összegeket fektetett be a szerves fénykibocsátó diódákra (OLED) alapuló technológia fejlesztésébe, amit - legalábbis most még - nem tud eladni az amerikaiaknak. Másrészt, amint arról mi is írtunk, az Apple saját processzort fejleszt következő tabletéhez, melyhez eddig a Samsung adta a CPU-t. Ennek oka, hogy a két cég között korábban elmérgesedett a helyzet, az Apple ugyanis szabadalmai ellopásával vádolta meg a Samsungot, mely ezt természetesen vitatta, és több országban is visszavágott. Tette ezt annak ellenére, hogy az Apple mostanáig évente körülbelül 5 milliárd dollár értékben vásárolt chipeket a koreai gyártótól.

Visszatérve a kijelzőpiacot érintő kérdésekre: ha a dél-koreai újság értesülései igaznak bizonyulnak, akkor az továbbra is bebetonozza helyzetükbe az LG-t és a Samsungot, mint az Apple legnagyobb laposkijelző-beszállítóit. Mivel mindkét vállalat képes 9,7 colos méretű, QXGA felbontású panelek leszállítására, akár nagy volumenben is, a közeljövőben semmi sem fenyegeti a koreai vállalatok és az Apple közötti együttműködést. Ezt az ázsiaiak elsősorban az alacsony hőmérsékleten előállított poliszilícium használatára alapuló fejlett gyártástechnológia használatának köszönhetik. Mindazonáltal nem csak a Samsung és az LG szállít az amerikaiaknak kijelzőket, a tajvani CMI szintén kap megrendeléseket, habár nem akkora volumenűt, mint fenti két riválisa.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.