Hirdetés
. Hirdetés

iPad után érkezik a BlackPad?

|

A RIM eszköze új operációs rendszerrel érkezhet. Fokozódik a helyzet a táblagép-fronton.

Hirdetés

A Wall Street Journal értesülései szerint a RIM (Research In Motion) a jövő hét elején bejelentheti a pletyka szinten már jó ideje létező táblagépét, amely a gyártó reményei szerint az iPad komoly konkurense lehet. A nagy leleplezésre a San Francisco városában tartandó fejlesztői konferenciájuk keretében kerülhet sor, míg az eszköz még az év vége előtt megjelenhet a kereskedelmi forgalomban.

 

 



A hírek szerint a 7 hüvelyk (körülbelül 17,78 centiméter) átmérőjű érintőképernyős eszköz egy vagy két kamerával, és a nemrég felvásárolt QNX operációs rendszerével lesz felszerelve (érdekesség, hogy a beolvasztott fejlesztőcég anno atomerőművek számára is készített platformot). A kütyü a BlackBerry készülékek (és talán Wi-Fi) segítségével tud majd csatlakozni a világhálóra. Valamint a Wall Street Journal információi alapján elképzelhető, hogy a frissen bejelentett QNX platform később leválthatja a RIM okostelefonjain jelenleg használatos BlackBerry 6 rendszereket is.

Mi lesz a neve? A világhálón a készülékkel kapcsolatban a BlackPad elnevezés kering, mivel korábban több RIM alkalmazott is így hivatkozott a fejlesztés alatt álló eszközre. Persze az is elképzelhető, hogy a gép elkészültével a projektnevet is elhagyják, ezen esetben a SurfBook név sem jelentene nagy meglepetést, mivel több helyen is így említik a RIM iPad-riválisát.

A lap egyébként emlékeztet arra, hogy a táblagépek frontján egyre inkább kiéleződik a verseny. Az első fecske az Apple áprilisban megjelent iPad gépe volt, amelyet a Dell Streak követett augusztusban. Korábban emellett a Samsung már bejelentette Galaxy Tab eszközét, amely októberben kerülhet a boltok polcaira, míg az Acer - a RIM-hez hasonlóan - szintén még az év vége előtt tervezi piacra dobni a saját táblagépét. Végezetül az ASUS, a Lenovo és a Cisco sem akar lemaradni e fronton, de táblagépeik legkorábban 2011 elején jelenhetnek meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.