Hirdetés
. Hirdetés

Ipar 4.0 – egy kézből

|

Ma már általánosan elfogadott, hogy az Ipar 4.0 térhódításával elkerülhetetlen az ipar és az IT szimbiotikus összekapcsolása. Ezért azoknak a vállalatvezetőknek is foglalkozniuk kell cégük IT-infrastruktúrájával, akik eddig ezt kevésbé vagy egyáltalán nem tették meg.

Hirdetés

Hiszen az Ipar 4.0 legfontosabb komponense, az adat, legalább olyan fontos, mint maga a termék. Az adatot pedig előállítani, tárolni, kezelni, óvni és feldolgozni is kell. Ebben nyújtja az első lépcsőfokot a Rittal RiMatrix átfogó IT-megoldása.

Hirdetés

A produktivitás és a versenyképesség növekedése jótékony eredményként jelentkezik azoknál a vállalatoknál, amelyek hajlandóak beruházni az Ipar 4.0-ba. Ehhez viszont megbízható, robusztus, hibamentes IT-infrastruktúra szükséges. A Rittal széles IT-termékskálájával ez elérhető: a meglévő üzleti modell digitális átalakítása és az ebből származó óriási mennyiségű, szenzitív bigdata-adatmennyiség kezelhető. Az okosan kiválasztott IT-szolgáltatások pedig hatékonyan egészítik ki a fizikai környezetet, akár a vállalat saját adatközpontjában, akár felhőben futnak.

A Rittal és a német iNNOVO közösen kifejlesztett egy megoldást azokra az esetekre, amikor azonnal szükség van kulcsrakész, működő adatközpontra az Ipar 4.0 támogatására. A RiMatrix Balanced Cloud Center olyan felhő-adatközpont, amely akár ISO, akár nem ISO standard konténerbe is telepíthető, és tartalmazza a fizikai infrastruktúraelemeken (rackek, hűtés, áramellátás, felügyelet) túl a szervereket, a hálózatot és a tárkapacitást is. A teljesen virtualizált felhő-adatközponti megoldás minden standard alkalmazáshoz megfelelő, de ezen túl a jelentős háttérigényű bigdata-szcenáriókhoz és az Ipar 4.0 működtetéséhez is kiválóan alkalmas.

Azokra a helyzetekre is van megoldás, amikor a vállalatoknak meg kell védeniük a fontos adatokat és a kritikus IT-komponenseket a víz, a tűz, a por, a füst vagy az illetéktelen behatolás ellen. A különlegesen biztonságos rendszer belső tere 19"-os rackből és hozzáépített hűtésből áll, a védőburkolat pedig lehetővé teszi a rendszer telepítését rendkívül durva környezeti körülmények közé, akár Ipar 4.0 használatra is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.