Hirdetés
. Hirdetés

iPhone kontra Nokia

|

A Nokia korábbi piaci előnyére alapozva messze maga mögött tudhatná vetélytársait szoftverfejlesztés területen. Ehelyett a többiek egyre inkább fejlődnek.

Hirdetés

A Nokia jelenleg is piacvezető, de szoftvereinek hiányosságai sokba kerülhetnek a cégnek. Még úgy is, hogy saját Ovi Store nevű vállalkozása felfelé ívelő pályára állt - áll a Bloomberg elemzésében.

A Nokia piaci részesedése az okostelefonok terén 41,2 százalékra csökkent az egy évvel korábbi 45,1 százalékoshoz képest. Eközben az Apple megduplázta részesedését, ami jelenleg 10,8 százalék. Ehhez nagymértékben hozzájárult az Apple Store sikere is.

A Nokia tavaly eladott összes (468 millió) készülékéből 13 százalék volt az okostelefonok részesedése, a legtöbb bevételét a közép- és alsó kategóriás készülékek eladásából szerzi, míg az Apple csak az iPhone-jával van jelen a piacon. A Nokiának az Apple mellett a többi vetélytársra is figyelnie kell.

Ilyen például a Palm, amely ebben a hónaban jött ki Pre modelljével. De nem hanyagolható el a Blackberry-ket gyártó Research In Motion, vagy a Samsung Electronics térnyerése sem. Főként, hogy minden résztvevője ennek a piacnak saját boltot nyit alkalmazásai értékesítésére.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.