Hirdetés
. Hirdetés

iPhone kontra Windows Mobile

|

Hat hónapja jelent meg az Apple iPhone, és a webböngészőjét már többen használják, mint a Windows Mobile Explorerét.

Hirdetés

A kaliforniai Net Applications piackutató cég havonta 160 millió látogató által weboldalakat monitoroz, és ennek alapján készít adatokat a webszörfözéshez használat böngésző, illetve operációs rendszerről. Adatai szerint novemberben az iPhone 0,09 százalékos piaci részesedéssel rendelkezett a használt operációs rendszerek terén, míg a Windows Mobile 0,06 százalékkal.

Vincent Vizzaccaro, a Net Applications alelnöke elmondta: "az eredmény sokkoló lehet, egészen addig, amíg ki nem próbáljuk a Windows Mobile böngészőjét. Az itt használt Internet Explorer az eredeti program lebutított változata, és majdnem használhatatlan. Ezzel szemben az Opera nagyon kellemes böngészővel rendelkezik mobil készülékekre, de ezt általában nem tartalmazza a Windows Mobile. Az iPhone Safarija ugyanakkor teljes verzója az OS X böngészőjének, és egyetlen hátránya, hogy a készülék nem támogatja a 3G-hálózatot. Amint a 3G elérhető lesz az iPhone-on is, még nagyobb lendületet vesz majd a piaci részesedése."

Az Apple várhatóan jövőre kezdi meg a 3G-s iPhone-ok gyártását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.