Hirdetés
. Hirdetés

iPod filmek DVD-n

|

A Financial Times cikke szerint az Apple és a 20th Centruy Fox szerződést írt alá a kiadó filmjeinek online kölcsönzéséről.

Hirdetés

A hírt kiszivárogtató személy szerint a felhasználók a Fox DVD megjelenéseit tölthetik le digitális formátumban az iTunesról, de csak megszabott ideig történő felhasználásra. Szemben azzal, ahogy az iTunes MP3 formátumban árulja a dalokat - a felhasználó a letöltött tartalmat akárhányszor lejátszhatja és akármeddig tárolhatja - a filmeket csak meghatározott időre kölcsönzi majd. Ennek részleteiről azonban nem szól a hír.

A megállapodás valószínűleg csak a jéghegy csúcsa. Nagy valószínűséggel az Apple más nagy stúdiókkal (Universal, Warner Brothers, Paramount, MGM/UA, Sony/Columbia TriStar, stb.) is tárgyal.

A Disney jelenleg a teljes kínálatát árusítja az iTuneson, míg a Paramount, a Metro-Goldwyn-Mayer és a Lionsgate régebbi címeit kínálja. A Financial Times szerint az iTunes videókölcsönzéssel való kiegészítésén kívül az Apple kiterjeszti a FairPlay digitális jogkezelő rendszerét, mely lehetővé teszi a stúdió számára, hogy a DVD-in a filmek iPoddal kompatibilis változatát is elhelyezzék. DVD tartalom már most átvihető iPod-ra, de egyszerű másolás helyett egy speciális szoftvert igényel, mely átkódolja a tartalmat az iPod formátumára, de ami sokkal fontosabb, hogy ezt néhány stúdió kalózkodásnak értékeli.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.