Hirdetés
. Hirdetés

IPTV-zés magyar fejlesztésű szoftverrel

|

Az egyedi megoldásokat fejlesztő eSpirit Kft. Xentaurx elnevezésű szoftvere révén közreműködik a németországi IPTV szolgáltatás bevezetésében.

Hirdetés

A vállalat a német Artec megbízásából készít az IPTV adását fogadó beltéri egységre egy Windows Vista alapú Média PC szoftvert. A Xentaurx segítségével az Artec saját IPTV szolgáltatásaihoz megfelelő végfelhasználói alkalmazást tud kínálni. Az eSpirit célja a hazai IPTV piac szereplőinek is hasonló szoftvereket kíván készíteni és forgalmazni.

A nemzetközi porondon való sikeres debütálás azért is bír különös jelenőséggel, mert Magyarországon is egyre több távközlési szolgáltató lát fantáziát az IPTV-zés meghonosításában. Az IPTV technológia lényege, hogy a tévéadás széles sávú internetes kapcsolaton keresztül jut el a háztartásokba, ahol egy beltéri egység fogadja az adást. A felhasználói oldalon szükség van egy szoftverre is, amely hozzáférhetővé teszi a felhasználók számára a hagyományos televíziózásnál sokkal szélesebb szolgáltatásokat.

A szoftver teljes körű tervezését, fejlesztését az eSpirit készítette, a grafikát pedig a szintén magyar Carnation adta hozzá. A szoftveren fellelhető legfontosabb funkciók a Live TV, Live Radio, VoD (video on demand). A szolgáltatás segítségével az Artec szerverein az előfizetőknek az 1 hónapra visszamenőleg tárolt TV műsorok között lehetőségük nyílik szabadon keresni, és a műsorokat megtekinteni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.