Hirdetés
. Hirdetés

IPv6-os routerek a Cisco-tól

|

A Cisco bemutatta az ASR 9000 routerek új, 96 Tbit/sec sebességre képes generációját.

Hirdetés

A Cisco várakozásai szerint a hálózatra csatlakozó készülékek száma 2015-re meghaladja majd a 15 milliárdot - azaz a Föld minden egyes lakosára kettő jut majd -, a világ internetes forgalma pedig megnégyszereződik és 2015-ben eléri az évi 966 exabyte értéket (Cisco Visual Networking Index (VNI) 2010-2015). Ezt a drámai növekedést csak folyamatosan fejlesztett eszközökkel lehet kiszolgálni. Éppen ezért a vállalat jelentős fejlesztéseket hajtott végre az ASR 9000 sorozatú aggregációs szolgáltatásokat kínáló routerein.

A Cisco ASR 9000 rendszer a szolgáltatói hálózat peremhálózati és aggregációs részén helyezkedik el, és az új generációs internet központi elemét jelentő Cisco CRS-3 Carrier Routing System (CRS) routert egészíti ki. A Cisco itt alkalmazta elsőként a fokozott teljesítményt és költségmegtakarítást nyújtó nV (network Virtualization, azaz hálózatvirtualizációs) technológiát, amely a későbbiekben más Cisco-platformokon is elérhetővé válik. Ez rendszerszinten ötvözi a peremhálózati, az aggregációs és az elérési réteget az üzemeltetés egyszerűsítése, a hálózati kapacitás növelése és az IPv6-szolgáltatások bevezetésének gyorsítása érdekében.

Cisco ASR 9000 router
Cisco ASR 9000 router

A Cisco ASR 9000-sorozat legújabb eleme a peremhálózaton használható új Cisco ASR 9922 router és a 10 illetve 100 Gigabites interfészek, valamint a hálózati aggregációs rétegben alkalmazható Cisco ASR 9000v. A sorozat ezen új tagjainak, valamint a Cisco ASR 9010 és a Cisco ASR 9006 routerek segítségével egyetlen rendszerrel létrehozhatók nagy sebességű üzleti és lakossági kapcsolatok, amelyeken új video-, mobil- és felhőszolgáltatásokat nyújthatnak a szolgáltatók.

Mivel akár 96 Tbit/s adatátviteli sebességet is biztosíthat, így egyetlen Cisco ASR 9000 lehetővé tehetné, hogy Peking, London és Moszkva valamennyi lakosa (kb. 43 millió fő) egy időben nézzen nagy felbontású videofájlokat. Percenként 180 000 DVD-nek megfelelő adatmennyiséget képes letölteni, és mivel akár 84 840 Gigabit Ethernet portot is támogat, Gigabit Ethernet-kapcsolatot biztosíthatna minden háztartásnak egy Orlandó (Florida), Hongkong Kowloon vagy Velence méretű településen.

Akár 70%-kal csökkentheti az üzemeltetési költségeket a versenytársak peremhálózati platformjaihoz képest, állítja az amerikai vállalat. Ez többek között a plug-and-play lehetőségekkel, a Cisco Prime for Internet Protocol Next-Generation Network (IP NGN) effektív hálózatmenedzsmenttel, költséghatékony konfigurációkkal és a telepítést megkönnyítő funkciókkal érhető el. Ezeknek köszönhetően kevésbé van szükség a költséges helyszíni üzembe helyezés, támogatás és karbantartás igénybe vételére, és egyúttal csökkenthetők a hardver- és a szoftverköltségek. Mindezek az új lehetőségek egyszerű szoftverfrissítéssel elérhetővé válnak a jelenleg Cisco ASR 9000 rendszert használó több mint 500 ügyfél számára.

A Cisco e bejelentéssel újabb lépést tett az új generációs, IPv6-os szolgáltatói hálózatok létrehozását segítő stratégiájában. A Cisco ISM modul a Cisco nV technológiával együtt lehetővé teszi az IPv6 gyors és költséghatékony bevezetését akár több ezer eszköz esetén is. A Cisco Integrated Service Module megoldással támogatott Cisco Videoscape technológia gyorsítótárat és videójel minőségfigyelést használ.

Tervek szerint többek között a China Telecom, a Comcast, a Cox Communications, a FastWeb, az NTT-Plala és a Tata Communications is rendszerbe állítja a Cisco ASR 9000-et.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.