Hirdetés
. Hirdetés

Ismét erőszakos telepítéssel támad a Microsoft?

|

A lejárati ideje végéhez közelítő Windows 10 v. 1803 esetében történhetett ilyesmi.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 v. 1803 támogatása rövidesen megszűnik, és a Microsoft a jelek szerint nem bízza a véletlenre a legfrissebb Windows 10 kiadásra történő továbbfejlesztést.

A fejlesztő szempontjából a gondot az okozza, hogy a Windows 10 v. 1803 felhasználóit hiába emlékeztetik a Windows Update-ben megjelenő üzenetek a dátum vészes közeledtére, a friss változat letöltése és telepítése nem automatikus.

Legalábbis elvileg, mert egy beszámoló szerint ilyesmi igenis megtörtént: hiába utasította vissza valaki a frissítést, az mégiscsak felkerült a rendszerére.  Fontos leszögezni, hogy ilyen erőszakos telepítésekre hivatalosan nem kerülhetne sor még akkor sem, ha a támogatás rövidesen lejár.

A Microsoft ütemezése szerint a Windows 10 v. 1803 életciklusa a Home és Pro kiadások esetében november 12-én befejeződik, és ezután már csak az Enterprise és az Education kiadás kap frissítést.

Ugyanakkor a pletykák szerint ugyanazon a napon, amikor a Windows 10 v. 1803 nyugdíjba vonul, a Microsoft megkezdi a legújabb Windows 10-funkciófrissítés terjesztését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.