Hirdetés
. Hirdetés

Isten veled, egymagos - Athlonokat búcsúztat az AMD

|

Az AMD megkezdte az egymagos Athlon processzorok kifuttatását, de szeptemberben öt újabb, 65 nanométeres technológiával gyártott Sempronnal fedi le a belépőszintű piacot.

Hirdetés

A tajvani DigiTimes alaplapgyártókra hivatkozva tette közzé a hírt, miszerint az AMD kifuttatja egymagos Athlon processzorait, hogy szerepüket a szeptemberben megjelenő, új Sempronok vegyék át. A cég már nem vesz fel megrendeléseket a 65 nanométeres technológiával készülő Athlon 64-ekre, beleértve a 3500+, 3800+ és 4000+ típusokat. A 90 nanométeres Athlon 64-ek még hozzáférhetőek, de már csak kis mennyiségben. A DigiTimes forrásai szerint a szeptemberben érkező új Sempronok 65 nanométeres technológiával készülnek majd, a 45 watt körüli fogyasztású sorozatból kerülnek majd ki. A jelölésüket és paramétereiket - órajel, illetve a másodszintű gyorsítótár mérete - is tudni vélik már, miszerint: LE-1300 (2,3GHz/512KB), LE-1250 (2,2GHz/512KB), LE-1200 (2,1GHz/512KB), LE-1100 (1,9GHz/256KB) és LE-1150 (2,0GHz/256KB).

Ugyanezen források tudni vélik, hogy 2008 első felében az AMD új CPU magot vezet be az egymagos termékeihez, AM2+ foglalat és HyperTransport 3.0 támogatásával, Spica kódnéven. A második félévben pedig a 45 nanométeres Sargas mag lát majd napvilágot az AM3 foglalathoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, az AMD processzorainak új elnevezési gyakorlatában egy 2 betűből és 4 számból álló kódot honosít meg. Az első betű a terméknek a "táplálékláncban" elfoglalt helyét jelzi: A G a csúcskategóriát, a B a középkategóriát, míg az L a belépőszintet jelöli. A második betű a processzor fogyasztására utal, az ezután következő négyjegyű szám első számjegye a termékcsaládot jelöli.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.