Hirdetés
. Hirdetés

Isten veled, Linux!

|

Németországban az állami intézmények egyre több helyen váltanak vissza a Windowsra.

Hirdetés

Hirdetés

Bár a Linuxra történő átállás vonzó lehetőségnek tűnik sok állami szervezet számára, a tartós berendezkedés a nyílt forráskódú világban nem olyan egyszerű.

Németországban már megkezdődött a visszarendeződés: korábban München döntött úgy, hogy visszaáll a Windowsra, most pedig Alsó-Szászországban tervezik ugyanazt 13000 PC-n.

Korábban az adóhivatal az OpenSusé-ra váltott át, és bár maga a szoftver ingyenes volt, a dolgozók betanítására és a kiegészítő szolgáltatásokra sokat költöttek, mert hosszú távon terveztek a rendszerrel.

De kiderült, hogy a munkaállomásokon hiába fut az OpenSuse, sok bedolgozó és távmunkás továbbra is Windowst használ. Ebből rengeteg kompatibilitási probléma adódott, hiába dolgoztak nagy erővel a két operációs rendszer közti szakadék áthidalásán.

Most pedig azt tervezik, hogy visszatérnek a Windowsra, egész pontosan a Windows 10-re. Az átállásra már be is terveztek 5,9 millió eurót, amit szükség esetén hétmillióra is hajlandóak felbővíteni.

Egyelőre nem tudni, mikor fejeződik be a projekt, de a német precizitást ismerve ez az idő már nincs túl messze.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.