Hirdetés
. Hirdetés

Az IT innováció és a gyarapodás útján, partnereinkkel összefogva

|

Prianto, a jövőbe mutató IT biztonsági megoldások szállítója.

Hirdetés

A német székhelyű Prianto - értéknövelt szoftverdisztribútor - globális expanziós stratégiája mentén a hazai piacon építi partnerhálózatát. A Computerworldnek nyilatkozó William Geens, a vállalat alapítója és ügyvezető igazgatója szerint a magyar piac számos kiaknázatlan lehetőséget rejt magában, valamint érett ahhoz, hogy a közepes és nagyvállalati informatikai niche-megoldásokra szakosodott gyártók technológiái itthon is keresettek legyenek. A Prianto több új IT biztonsági technológiát tervez bevezetni Magyarországon.

Hirdetés

- Mióta vannak jelen a magyar piacon?

- A magyar piacon lassan két éve vagyunk jelen, összesen 150 partnercéggel dolgozunk együtt. Azt tapasztaljuk, a magyar piac érett, komoly vertikális ágazatoknak és iparágaknak van szükségük az általunk képviselt megoldásokra. Főleg a pénzügyi, a kormányzati és a gyártói szektor járnak elől az IT megoldások innovatív alkalmazása terén, nagyon sok a német és külföldi hátterű cég a piacon - ők mind-mind profitálhatnak műszaki és kereskedelmi szempontból is megoldásainkból.

Oliver Roth és William Geens, a Prianto ügyvezető igazgatói

- Mi a céljuk, stratégiájuk, milyen szerepkört töltenek be a régióban, az IT iparágban?

- A Priantót alapító partneremmel együtt hosszú ideje dolgoztunk az IT iparágban, és azt vettük észre, hogy a nagy múltú szoftvercégeken túl a kisebb szoftvergyártóknak nincs megfelelő, értéknövelt képviselőjük. Ezért alapítottuk 2009-ben saját disztribúciós cégünket, ahol a közepes és/vagy innovatív megoldásgyártó cégek megoldásait képviseljük elsősorban, természetesen az enterprise technológiai gyártók mellett. Müncheni irodánkat hamar kinőttük, a német nyelvterület után Európában, Nagy-Britanniában, Amerikában, Kelet-Európában és az Adriai-tenger térségében is terjeszkedünk. Célunk egy proaktív, elkötelezett és professzionális partnerhálózat kialakítása minden régióban, ahol a partnerek mellett az ügyfelek elégedettsége prioritást élvez.

- Milyen szolgáltatásokat biztosítanak partnereik és ügyfeleik számára, mit értenek értéknövelt disztribútor alatt?

- Nagyon erősek vagyunk egyes területeken és gyártókban, rengeteg tudás és tapasztalat halmozódott fel az évek alatt. A mi üzleti modellünk a kétszereplős disztribúciós csatorna, vagyis mi kizárólag helyi partnerekkel dolgozunk, rajtuk keresztül képviseljük, értékesítjük, valamint implementáljuk megoldásainkat. Viszonteladókkal, adattárházakkal, rendszerházakkal dolgozunk együtt. A lokális ismeretet partnereink biztosítják, ők mérik fel, és értik meg a tőlünk támogatást kérők igényeit.

- Partnereinknek kiemelt központi háttértámogatást nyújtunk minden szinten. Szorosan együttműködünk, támogatjuk őket, velük együtt dolgozunk és növekszünk. Ha kell, lead-eket generálunk nekik, ha pedig működésükhöz pénzügyi támogatás, hitel lenne szükséges, azt is megoldjuk. Oktatást biztosítunk nemcsak technikai, hanem értékesítés területen is, NFR licenceket biztosítunk nekik, hogy értékesítés előtt saját maguk is ki tudják próbálni a megoldásokat. Helyi nyelven készülő tartalmak, kiállításokon való részvétel, projektmenedzsment, műszaki/pre-sales és marketing támogatás - mind-mind partnereinket segítjük velük.

- Milyen új technológiákat képviselnek a hazai piacon és mely cégekkel dolgoznak jelenleg?

- Az általunk képviselt IT biztonsági megoldásszállítók közül a One Identity (Identity and Access Management, identitás- és hozzáférés-menedzsment, kiemelt felhasználó kezelés, jogosultságkezelés), a Quest Software (Microsoft platform menedzsment, migráció, audit, konszolidáció, adatbázis menedzsment, adatvédelem és adatbiztonság, teljesítménymenedzsment) és a Flexera Software (sérülékenységmenedzsment + patch és deployment) gyártókat emelném ki, rendkívül erősek, ezen megoldások piaci pozícióját szeretnénk tovább megerősíteni a magyar és regionális piacon. Több új gyártót, és a rendkívül könnyen kezelhető, belső vállalati megoldásokat gyártó Protected Netwoks 8MAN Docker és Smartbear megoldását hamarosan a magyar piaccal is megismertetjük.

Portfoliónkban szerepelnek olyan ismert gyártók, mint a TeamViewer, a Nitro, a StorMagic, a Tetra4D, a Unitrends, a Macrium, a Suse és a MicroFocus. Szeretnénk szorosabbra fűzni együttműködésünket a helyi piacon jelen lévő nagyobb gyártókkal, megoldásszállítókkal (például a Microsofttal). Szeretnénk partnereink számát is növelni, hogy a vélhetően bővülő megkereséseket a megszokott minőségben és profizmussal ki tudjuk szolgálni.

NÉVJEGY
William Geens 2009-ben alapította a müncheni székhelyű szoftverdisztribúciós céget, a Priantót. A vállalat IT-biztonsági, adatvédelmi, virtualizációs, adatbázis és migrációs szoftvermenedzsment megoldásokkal foglalkozik. A megoldásokat helyi partner cégeken keresztül juttatják el a nemzetközi piacokra. Magyarországi képviselete 2017 januárjában nyitott, 150 magyar partnercéggel dolgoznak együtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.