Hirdetés
. Hirdetés

Itt a hanggal vezérelt HP okostelefon

|

Hamarosan a hazai piacon is elérhető lesz a HP iPaq 510 Voice Messenger telefon. A magyar hangfelismerés őszre várható.

Hirdetés

A HP elkezdte legújabb okostelefonja, az iPaq 510 Voice Messenger szállítását. A februárban bejelentett GSM okostelefon érdekessége, hogy hanggal is vezérelhető: húsz alapvető, szóban kimondott parancs segítségével akár vezetés közben is lehet használni a készüléket. Például ha SMS üzenet érkezik, azt felolvassa, majd válaszolhatunk is rá - a választ mp3-ban rögzíti és csatolmányként küldi el.

hpipaq.jpg

A készülék egyelőre az angol vezényszavakat ismeri fel, de a HP Magyarország munkatársai őszre ígérték a magyar beszédfelismerő és vezérlő programot. A készülék ezen kívül Wi-Fi hálózatokra is tud csatlakozni. A régebbi iPaq-októl eltérően ennek a telefonnak nincs teljes értékű QWERTY billentyűzete, hanem normális telefon- és funkciógombjai vannak.

A telefonon a Windows Mobile 6 operációs rendszer fut, és az első darab az új HP okostelefonok sorozatából. A specifikáció szerint a készülék akkumulátora hat órányi beszélgetésre elég.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.