Hirdetés
. Hirdetés

Itt a világ legnagyobb HD tévéje

|

Az elektronika már eddig is rátelepedett mindennapi életünkre, a Panasonic új televíziója pedig a nappalinkat foglalja majd el, alig 70 000 dollárért.

Hirdetés

A Panasonic új nagyfelbontású (high definition - HD) készülékének 103 hüvelykes képátlója körülbelül megfelel a kosaras Shaquille O'Neal magasságának. A cég hamarosan megkezdi az Egyesült Államokban a gigászi televízió árusítását, ami a csökkenő HD tévéeladási statisztikákat és az új készülék 69 999 dolláros árát együttesen figyelembe véve érdekes döntésnek tűnhet.

"Valóban nem egy klasszikus tömegtermékről van szó" - fogalmazott Michael Gartenberg, a Jupiter Research intézet alelnöke és vezető kutatója. "Senki sem fogja hirtelen elhatározásból megvásárolni." A vásárlók egyre több elektronikai termék között kénytelenek megosztani forrásaikat.

Ross Rubin, az NDP piacelemző csoport igazgatója ennek ellnére azt állítja, hogy az újabb technológiákat képviselő televíziók piaca fellendülés előtt áll, és valószínűleg erre a feltételezésre épít a Panasonic is. A szakember szerint minden technológia időnként eléri azt a pontot, amikor elengedhetetlenül további beruházásokat igényel a fogyasztók részéről, a televíziózás pedig mostanában jut majd el idáig. Az Egyesült Államokban és az Európai Unióban is hamarosan életbe lépnek azok a megállapodások, melyek a digitális műsorszórás bevezetését célozzák meg.

A Panasonic készülékével kapcsolatban a borsos ár mellett felmerül egy másik kérdés is: kinek van egyáltalán szüksége ekkora tévére? Andrew Nelkin, a Panasonic illetékese mindenesetre bizakodó. Kijelentette, hogy a készüléket nem üzleti bemutatókra és azokhoz hasonló alkalmakra, hanem elsősorban otthoni felhasználásra tervezték. Megfogalmazása szerint egyre több a "HD-életstílust" képviselő fogyasztó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.