Hirdetés
. Hirdetés

Itthon is elindul a Siemens-UGS fúzió

|

Miután a Siemens megvásárolta a PLM szoftvereket gyártó UGS-t, a hazai együttműködés a Perspektíva 2007 konferencián kezdődött el.

Hirdetés

Idén januárban jelentették be világviszonylatban, hogy a Siemens megvásárolta a texasi székhelyű UGS PLM (Product Lifecycle Management) termékeket és szolgáltatásokat biztosító céget. A felvásárlás idén májusban fejeződött be, a Siemens 3,5 milliárd dollárt fizetett az éves szinten 1,2 milliárd dollár bevételt felmutató cégért. A Siemens Automatizálás és Hajtástechnika, illetve a UGS-t képviselő magyar cég, a GraphIT Kft. együttműködése az október másodikán megszervezett Perspektíva 2007 konferencián kezdődött el.

Ludvig László, a Siemens Automatizálás és Hajtástechnika ágazatvezetője szerint a GraphIT Kft.-nél egy erős, az évek során jól összeszokott csapat dolgozik, így a felvásárlás után ők is a külső cégre bízzák a UGS termékekkel kapcsolatos feladatokat. Az ágazatvezető szerint a Siemens egy kiegészítő termékhez jutott a UGS felvásárlásával, a Siemens a gyártási folyamatok valós részében erős alkalmazást és tapasztalatot gyűjtött össze, a UGS viszont a virtuális tervezés területén erős.

A Computerworld kérdésére válaszolva Collin Johnson, a UGS képviselője ismertette, még vizsgálják, hogy milyen együttműködési lehetőségek vannak a két termék között. Példaként említette, hogy a Siemens termékei abban erősek, hogy megtervezzenek és kivitelezzenek egy gyártósort és egy munkadarabot. A gyártósoron aktív adatgyűjtés folyik a tevékenységről, ezeket az adatokat a UGS terméket felhasználva visszacsatolásként a tervezés javítására, a termékek jobbítására lehet használni.

Sallai Péter, a GraphIT ügyvezető igazgatója ismertette, hogy egy hazai autógyárból már felkérték őket, hogy ezt a rendszert valósítsák meg náluk. A UGS egyébként az autógyártásban, a repülőgép gyártásban, motorgyártásban, processzorgyártásban érdekelt cégeknél van jelen, 4,4 millióan használják termékeiket világszerte.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.