Hirdetés
. Hirdetés

Új kártyamenedzsment a Noregtől

|

A Margarétával szinte azonnal kezelhetőek a chipkártyák, a legszigorúbb irányelvek mellett is.

Hirdetés

A PKI (nyilvános kulcsú infrastruktúra) napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott technológia, használható például a tranzakciók és dokumentumok elektronikus aláírására, illetve a felhasználók és az alkalmazói rendszerek megbízható azonosítására. Egy jól kiépített PKI rendszer azonban önmagában nem elegendő: az infrastruktúra iparági és törvényi szabályoknak megfelelő üzemeletetése jelentős kihívások elé állítja az ügyfelek IT-biztonsági szakértőit. A Noreg  erre a piaci kihívásra ad választ saját fejlesztésű Margaréta kártyamenedzsment rendszerével, amely nemcsak automatizálja – a hibalehetőségeket rejtő – manuális folyamatokat, hanem a segítségével a legszigorúbb compliance előírásoknak megfelelően üzemeltethető a rendszer.

 

 



PKI rendszereket alapvetően a fokozott biztonsági igény miatt építenek ki a vállalatok. Ha egy munkatárs otthon felejti vagy elveszíti a kártyáját, hosszabb időre kieshet a munkából, nem fér hozzá azokhoz a rendszerekhez, amihez jogosultsága van, vagy éppen be sem jut az épületbe. Az új munkatársak részére is érdemes mielőbb hozzáférést biztosítani, illetve a távozó munkatársaktól azt a kilépéskor azonnal megvonni. Kártyamenedzsment rendszer nélkül manuálisan végrehajtandó, sokszor meglehetősen bonyolult művelet, hogy a compliance-előírásoknak vagy biztonsági követelményeknek eleget téve kiállítsanak számukra egy ideiglenes kártyát, majd a napokkal később pótolt chipkártyát a központból biztonságosan eljuttassák a telephelyre a munkatárs részére, és megfelelően kezeljék a megszűnt ideiglenes kártyát. Minél nagyobb és minél több telephelyen működik a vállalat, annál nehezebb ezeket a folyamatokat manuálisan felügyelni.

„A Noreg Margaréta kártyamenedzsment rendszerrel az erre jogosult személy perceken belül meg tudja oldani a chipkártyák módosítását vagy cseréjét, a legszigorúbb irányelvek betartása mellett is, mindent részletesen dokumentálva. Bármikor visszakereshető, hogy ki, mikor és milyen eszközt adott, módosított vagy vont vissza” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg ügyvezető igazgatója. „A Közép-magyarországi Operatív Program pályázati támogatásának hozzájárulásával fejlesztett Noreg Margarétát teljes mértékben a hazai piacra optimalizáltuk, magyar nyelvű kezelőfelülettel. Saját fejlesztésű termékünket a kereskedelmi forgalomban kapható megoldások áránál jelentősen kedvezőbb konstrukcióban kínáljuk, illetve teljes egészében az adott vállalatra szabhatjuk, a felmerülő igények alapján. Ebbe a körbe olyan nagyvállalatok is beletartoznak, ahol akár több ezer kártya hatékony kezelésére van igény” – tette hozzá Dr. Kőrös Zsolt.

Noreg Margaréta

Azokban a rendszerekben, ahol sok és földrajzilag szétszórt felhasználó van, a tanúsítványok kezelése számos működési és biztonsági problémát vet fel, ami jelentős üzemeltetői és helpdesk többletmunkát jelent. Amennyiben az eszköz és tanúsítvány műveletek nincsenek egységes folyamatba szervezve, akkor az elemi műveleteket „egyenként” kell végezni, aminek magas a hibázási lehetősége. A Margaréta abban segít, hogy egy egységes menedzsment rendszer kiépítésével mind a tanúsítványok, mind a kulcstároló eszközök teljes életciklusa biztonságosan menedzselhető legyen. A kártyák rendszerbe vételétől kezdve a kibocsátáson át, a kártyaprofil kezeléstől a riportok készítéséig a Margaréta minden funkciót biztosít, melyre egy nagyvállalati környezetben szükség lehet.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.