Hirdetés
. Hirdetés

Januárban meglátjuk a Windows 8-at?

|

Lapértesülés szerint iPad riválisokkal készül a Microsoft a CES-re. A Windows 8 is előkerülhet.

Hirdetés

Steve Ballmernek, a Microsoft vezérigazgatójának a 2010-es CES-en (Consumer Electronics Show) elmondott beszéde egyedül a HP Slate táblagép prototípusa miatt emlékezetes. A redmondi szoftvercég első embere akkor nagy reményeket fűzött az eszközhöz, nevezetesen azt, hogy képes lehet a Windows 7 operációs rendszert a táblagépek között is elterjeszteni.

 

 

 

 

Ez később nem így lett, mivel jelenleg főként az iPad dominanciája mellett az Android gyors térnyerése látszik. Ráadásul az év közepén a Microsoft partnere, a HP elbizonytalanodott a Palm felvásárlása után, és inkább a webOS mellett tette le a voksát. Így a Windows egyelőre nem volt képes komolyabb pozíciót kiharcolni a táblagépek frontján, még úgy sem, hogy nagy meglepetésre végül elkészült a HP Slate.

A Microsoft azonban a jelek szerint nem adja fel a próbálkozásokat, mivel komoly lehetőséget lát a táblagépek piacán. A New York Times értesülései szerint ugyanis a jövő januári CES 2011 konferencián Steve Ballmer ismételten ezen eszközökre fog fókuszálni, és előadásában több windowsos Tablet PC-t is bejelenthet. A lap írása alapján egy Samsung és egy Dell (talán az Inspiron Duo) által készített kütyü biztosan elő fog kerülni, de emellett más számítógépgyártók készülékeiről is beszélhet Steve Ballmer az előadása során (korábbi beszéde alapján például a Toshiba Libretto egy lehet közülük).

 

 



A bemutatandó gépekről keveset lehet tudni, de a lap írása alapján a Samsung táblagépe "nagyjából hasonló formájú és méretű lesz, mint az iPad, habár nem lesz ugyanolyan vékony. Tartalmazni fog emellett a könnyebb gépelés érdekében egy egyedi és vékony klaviatúrát is, amely az aljából fog kicsúszni". A lap tudósítása szerint a táblagépek többsége Windows 7-et fog futtatni, ám az sem elképzelhetetlen, hogy a CES-re a Microsoft már a Windows 8-at is magával viszi.

A Microsoft hivatalosan nem kívánta kommentálni a New York Times értesüléseit.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.