Hirdetés
. Hirdetés

Játékban hatalmas nagy király a Windows 10

|

A játékra használt rendszerek több, mint kétharmadán ez az OS fut.

Hirdetés

Hirdetés

A Valve Steam játékplatformon alapuló legújabb adatai szerint a Windows 10 továbbra is a legelterjedtebb PC-s operációs rendszer a játékosok között.

Ez nem meglepő hír, az viszont annál érdekesebb, hogy milyen lendületesen növekszik az OS piaci részesedése.

A márciusi statisztikák szerint a Windows 10 64 bites változata 66,92 százalékon állt a Steamen, ami 2,01 százalékos növekedés előző hónaphoz képest. A Windows 7 64 bites verziója 2,13 százalékot csökkent, és már csak a Steamen használt rendszerek 23,79 százalékén fut.

Ezzel a több, mint két százalékkal múlt hónapban a Windows 7 produkálta a legnagyobb visszaesést, aminek a hátterében nyilván az áll, hogy 2020. januárjában a Microsoft leáll a rendszer támogatásával.

A Steamen a Windows rendszerek összesítve 95,91 százalékos részesedést mondhatnak magukénak, vagyis a Windowsnak nincsenek igazi vetélytársai: sem a Linux, sem a macOS nem tekinthető teljes értékű játékos rendszernek. Az Apple macOS-e csak 3,27 százalékra jó a Valve platformján, a Linux pedig ennél is kisebb részesedéssel kénytelen beérni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.