Hirdetés
. Hirdetés

Játékkonzolokat forradalmasíthat a magyar találmány

|

Az érintőképernyős rendszereket, az okosmobilokat és a videojáték-kontrollereket is átformálhatja egy új magyar érintőszenzor-rendszer.

Hirdetés

Az Elevator Pitch Competition negyedik fordulóján bemutatkozott cégek a mobiltechnológiát használó dugóelkerülés lehetőségeit, egy a játékiparban, robotikában, számítógépes perifériagyártásban is újszerű tapintásérzékelő eszköz előnyeit, a banki szolgáltatásokat kínáló automata praktikusságát és a közösségi média hírportál formabontó megoldásait ismerhették meg a befektetők és az érdeklődők.
 
A pályázók a negyedik fordulóban is a hazai startupok legjobbjai közül kerültek ki, izgalmas prezentációk alatt mindegyikük bebizonyította, hogy nem véletlenül jutott el a bemutatkozásig.

Dugóelkerülők és virtuális szerkesztőség   

Jitti.hu
A városi közlekedést segítő, közösségi mobil megoldást kínál a Jitti.hu. A felhasználók, a városban autózók az okostelefonjukon láthatják a város, az utak sebességtérképét, dugókat, kritikus forgalmi szituációkat, így elkerülhetik a torlódó útvonalakat. Az adatokat maguk a felhasználók küldik be, így a szolgáltatást a Jitti közössége látja el valós idejű információval.
 
IniMat 
Az IniMat pénzügyi szolgáltató automata kitalálói a banki sorban állást, az ügyintézés egyszerűsítését szeretnék megvalósítani. Az automatákból és a kapcsolódó háttérrendszerből álló megoldás, amely különböző pénzintézeti szolgáltatások – önkiszolgálással, és távoli támogatás kombinációjával történő – igénybevételét teszi lehetővé. 
 
BlogTimes
A közösségi média igényes tartalmait kínáló oldal, a felhasználó által generált tartalomból felépített első tematikus portál lehet Magyarországon. Az újságírók és szerkesztőség nélkül működő magazin anyagait a legjobb hazai blogok biztosítják. Az olvasók így egy helyen találhatják meg összegyűjtve a legérdekesebb írásokat, témák szerint rendezve, naprakészen. 
 
Egérút
A Jitti konkurenseként bemutatkozó szolgáltatás forgalmi dugók kikerülésére is alkalmas navigációs rendszerének hasznossága vitathatatlan. A 3 éve kigondolt technikai irányt a mobiltelefonok fejlődése egyértelműen visszaigazolta. A rendszer Budapest területén már működik és a felhasználók által továbbított adatokból percre pontos képest fest a városról.


 
TactoManic
A világ legnagyobb játékkiállításán készül bemutatni újdonságát a TactoManic. A demonstráció rávilágított, hogy a találmány gyakorlatilag forradalmasíthatja a játékkonzolok és mobiltelefonok billentyűzetét. A világon egyedülálló tapintásérzékelő technológiára alapuló, szerteágazó lehetőségekkel rendelkező eszköz azonnal elnyerte a zsűri elismerését, akik továbbjutásra ezt a projektet érezték alkalmasnak.

Az utóbbi hetek eredményeként immár 4 versenyző projekt jutott tovább, akikhez az eheti, utolsó elődöntő győztese és egy közönség szavazás során bejutó pályázó csatlakozhat a június 10-én a nyílt döntőre, ahol a verseny győztese négy hetes üzleti körútra kap lehetőséget az amerikai innováció központjába, Silicon Valleybe.
 
Kapcsolódó oldal: www.enterprisingculture.com/epc

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.