Hirdetés
. Hirdetés

Java: rés befoltozva, de van másik!

|

Az Oracle javította azt a sérülékenységet, amely komoly vihart kavart a múlt héten. Örömük nem tarthatott sokáig, mert biztonsági kutatók egy újabb résre bukkantak.

Hirdetés

Érdemes frissíteni a Java-t, hiszen az Oracle befoltozta azt a sérülékenységét, amely kihasználásával jogosulatlan távoli kódfuttatásra, és ezáltal kártékony kódok terjesztésére nyílt lehetőség, ráadásul a hírek szerint a rést már aktívan támadták a világhálón.

 



Amint megérkezett a Java frissítése, a Java 7 Update 7, a Security Explorations munkatársai rögvest ellenőrizték a javítások hatékonyságát. A Computerworld beszámolója alapján kiderült, hogy az Oracle valóban kihúzta a mostani támadásokra lehetőséget adó problémák méregfogát, de nem sokkal később az is bebizonyosodott, hogy ettől még a Java fejlesztői nem dőlhetnek hátra, hiszen az még mindig feltörhető, így továbbra is érdemes letiltani, ha nem célzottan böngészünk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.