Hirdetés
. Hirdetés

Javítás jött a Windowshoz

|

A márciusi foltozókedden többek között két nulladik napi sérülékenységet javított a Microsoft.

Hirdetés

Hirdetés

A márciusi foltozókedden 65 sérülékenységet, köztük két nulladik napit javított a különféle Windows-változatokban és más szoftvereiben a Microsoft. Az egyik a Google-féle Threat Analysis Group által felfedezett biztonsági rés, amely a Windows 7-et és a Windows Server 2008-at érinti, egész pontosan a Win32k komponenset, lehetővé téve tetszőleges kód futtatását kernel módban, és az eszköz feletti teljes ellenőrzés megszerzését.

A másik nulladik napi sebezhetőség szintén a Win32k komponenssel kapcsolatos, és ugyancsak lehetővé teszi tetszőleges kód futtatását kernel módban, majd programok telepítését, valamint adatok megtekintését, módosítását és törlését a megtámadott számítógépen. Ez a sérülékenység a Windows 10-et, a Windows 8.1-et, a Windows RT 8.1-et, a Windows Server 2012-et, a Windows Server 2016-ot és a Windows Server 2019-et érinti. Jelenleg is aktívan kihasználják a hackerek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.