Hirdetés
. Hirdetés

Jelentős Windows 10 siker

|

Az operációs rendszer az üzleti célokra használt PC-k több mint felén fut a Microsoft adatai szerint.

Hirdetés

A Microsoft adatai szerint a Windows 10 operációs rendszer világszerte az üzleti célokra használt PC-k több mint 50 százalékán fut, és egyre jobban terjed a vállalatok körében, ahogy közeleg a Windows 7 támogatási időszakának a vége. Frank X. Shaw, a szoftvergyártó óriás kommunikációs vezetője tweetjeiben azt tette közhírré, hogy a szoftver folyamatosan teret nyer a vállalatoknál, mint a "legbiztonságosabb és legtermelékenyebb operációs rendszer".

Hirdetés

További információ, hogy az Office 365 csapatmunkát támogató központját, a Microsoft Teamset immár 329 ezer szervezet, köztük 87, a Fortune 100-as listáján szereplő nagyvállalat használja, és a szoftvergyártó 2,5 milliárd dolláros bevételre számít idén a Dynamics vállalatirányítási rendszerből.

Ami az otthoni felhasználókat illeti, a Windows 10 piaci részesedése ebben a szegmensben is növekszik, a NetMarketShare szeptemberi statisztikája szerint már csupán idő kérdése, hogy a legújabb Windows mikor veszi át a vezető helyet a Windows 7-től, amely jelenleg még globálisan  a legnépszerűbb Windows-változat az otthoni felhasználók körében.

A közel 10 éves Windows 7 operációs rendszer az otthoni személyi számítógépek 40,88 százalékán fut, második helyen áll a Windows 10 37,44 százalékkal. Ha még emlékszünk, a Microsoft eredeti tervei között az szerepelt, hogy a Windows 10 a debütálását követő 2-3 évben eléri az 1 milliárdos felhasználói számot, később azonban a vállalat belátta, hogy ekkora tábor kiépítéséhez több időre lesz szükség. A szoftvergyártó legutóbb közzétett adatai szerint a Windows 10 operációs rendszer 700 millió eszközön fut.

A Windows 10 terjedését némileg hátráltathatja, hogy a legutóbbi nagy frissítést, az October 2018 Update-et súlyos hibák (többek között a telepítés utáni fájltörlés egyes felhasználók esetében) vissza kellett vonnia a Microsoftnak, és egyelőre még nem indult újra a változat automatikus terjesztése. Mint ismeretes, a szoftvergyártó évente kétszer (tavasszal és ősszel) ad ki nagyszabású funkciófríssítést az operációs rendszerhez, s most először fordult elő, hogy a terjesztést felfüggesztették hibák miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.