Hirdetés
. Hirdetés

Jelentősen gyorsít a Telenor

|

A Telenor Magyarország élesben teszteli az LTE-Advanced technológiát, amely kétszer olyan gyors adatátvitelt tesz lehetővé, mint a jelenleg legfejlettebbnek számító 4G mobiltelefonos hálózat.

Hirdetés

A mobilszolgáltató már hónapok óta teszteli a fővárosban, és most Győrben is több bázisállomásán elérhetővé tette az új technológiát.

Az LTE-Advanced a 4G továbbfejlesztett változata, amely másodpercenként 300 megabites elméleti letöltési, és 50 megabites feltöltési sebességre alkalmas.

Az eddigi teszteken a Telenor mérnökei 270 megabit/secundum (Mbps) letöltési sebességet is el tudtak érni az LTE Advanced alkalmazásával az adott bázisállomások közelében.

A két városban bármely Telenor ügyfél kipróbálhatja az LTE-Advanced technológiát, ha készüléke támogatja azt, az érintett állomások közelében az előfizetők mobilkészüléke automatikusan erre a szolgáltatásra fog kapcsolódni.


A Telenor néhány héttel ezelőtt sikerrel tesztelte a Voice over LTE (VoLTE) technológiát, amely jobb hangminőségű, gyorsabban felépülő mobilhívásokat tesz lehetővé 4G hálózaton. Magyarországon a 4G-s hálózatokat jelenleg csak mobil adatátvitelre használják. A Telenor február végi tájékoztatása szerint már az idén év végére elérhető lesz a 4G-s telefonhívás a társaság hálózatán.

A Telenor 4G hálózatának kültéri lakossági lefedettsége jelenleg 97 százalékos.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.