Hirdetés
. Hirdetés

Jelentősen nő a budapesti DVB-T jelerősség

|

Lendületet vett a hazai digitális átállás, és már a honvédelem sem áll boldogságunk útjába.

Hirdetés

Az utóbbi években a budapestiek közül sokan panaszkodtak arra, hogy a kereskedelmi DVB-T szolgáltatás elindulása óta nem csak a botantennák, de a szobaantennák is hasznavehetetlenek. Ennek honvédelmi okai voltak, a sugárzás zavarta a hadsereg rádiós eszközeit.

Az Antenna Hungária keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az elmúlt hónapokban tárgyalásokat folytatott a Magyar Honvédséggel, és már megegyezés is született. Jelentősen megnövelik a Széchenyi hegyen lévő adó teljesítményét, a jelenlegi (ERP) 6,3-10 kW-ról 40 kW-ra, ami 4-6-szoros növekedést jelent. Itt nem áll meg a folyamat, a következő években további tárgyalásokat folytat az AH, hogy az EU-normák szerint megengedett 100 kW-ig emelhesse az adóteljesítményt.


Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy kedvező pozíció esetén az ablak közelében elhelyezett szobaantennával is kifogástalan vétel valósítható meg. Ahol eddig lehetőség volt analóg vételre szobaantennával, ott a DVB-T is működni fog. Egyúttal néhány, a jelenlegi körülmények között a vételből kieső területen javulásra számíthatunk.

Várhatóan mintegy február közepétől emelik meg az adók teljesítményét, így könnyebben és több helyen lesz elérhető a két csatorna kivételével ingyen, előfizetési díj nélkül nézhető DVB-T adás. A hét ingyenes adó közül ráadásul hármat továbbra is Full HD felbontásban közvetítenek, ami - tekintettel a HDTV-készülékek növekvő elterjedtségére - komoly vonzerőt jelent.

Az Antenna  Hungária jelentős előrelépéseket könyvelhetett DVB-T vonalon el az utóbbi egy évben, különös tekintettel az elmúlt 3-4 hónapra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.