Hirdetés
. Hirdetés

Jó eredményeket produkált a KPN és a Getronics

|

A Getronics és anyavállalata, a KPN is jó eredményekkel zárta a 2010-es üzleti évet. A KPN EBITDA értéke 5,5 százalékkal növekedett a megelőző időszakhoz képest, míg a csoport szintű árbevétel éves szinten mindössze 0,8 százalékkal csökkent - nyilatkozta Rátkai Péter, a Getronics Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Hirdetés

- A Getronicsnak nemzetközi szinten ugyan tavaly 6,2 százalékkal csökkent az árbevétele 2009-hez képest, de a költségcsökkentésres a működés optimalizálására irányuló törekvéseknek köszönhetően sikerült elérni  a tervezett célt: az árbevétel 8 százalékát elérő EBITDA-t. Büszkék vagyunk rá, hogy az eredményes működéshez a Getronics Magyarország jó teljesítménye is hozzájárult. Mindezeknek köszönhetően a Getronics ma egy pénzügyileg egészséges vállalat, amely tökéletes alapot biztosít a további növekedéshez, a jövőbeli céljaink teljesítéséhez"
- mondta Rátkai Péter, a Getronics Magyarország ügyvezető igazgatója, aki arról is beszélt, hogy  mindezeket az eredményeket egy rendkívül nehéz gazdasági helyzetben sikerült elérni, hiszen mind a vállalatok, mind az államigazgatás jelentősen visszafogta az ICT beruházásokat. Az ügyfelek kiváló szolgáltatást várnak a lehető legalacsonyabb áron, ami a korábbiakban nem látott nyomás alá helyezte 2010-ben az ICT piaci árakat.

" Amagyarországi működésben 2010 nyarán elértük a mélypontot, így most már örömmel jelenthetem be, hogy a hazai foglalkoztatottak száma is újra növekedésnek indult, aminek köszönhetően újra több mint 300 magasan képzett szakértő számára biztosítunk munkát Magyarországon. Ami pedig a fejlődési lehetőségeink egyik új irányát is megmutatja: a Getronics a legutóbbi negyedévben ötéves szerződést kötött a TNT Post-tal 13 ezer felhasználót kiszolgáló Workspace Online - új felhő alapú megoldásunk - bevezetésére és üzemeltetésére Hollandiában, Belgiumban és Nagy-Britanniában" - tette hozzá Rátkai Péter.

A Getronics 2010-es évi árbevétele nemzetközi szinten 1,966 milliárd eurót tett ki
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.