Hirdetés
. Hirdetés

Jó minőségű videohívások Skype-on

|

Magas felbontású, jó minőségű videohívásokat ígér a Skype új bétaváltozata. Ehhez erős gép és Logitech webkamera is kell.

Hirdetés

Novemberben tölthető le a Skype új változata. A 3.6-os verzió, bétaváltozat már most elérhető a Skype weboldalán. Az új változatra többek között azért volt szükség, mert ezentúl magas felbontású videohívásokat is támogat a program. A Logitech által szervezett, szűk körű budapesti sajtóbeszélgetésen az is kiderült, hogy a két cég egy évre szóló exkluzív szerződést írtak alá, amelynek értelmében a magas felbontású otthoni videohívást egyelőre csak a Logitech webkameráival lehet használni.

A videohívások VGA minőségűek, 640×480 pixeles felbontásúak másodperceként 30 képkockával. A hívás továbbítására a Logitech és a Skype 384 kbps feltöltési sebességű internetkapcsolatot, 2.0 GHz-es Dual Core számítógépet (1 gigabájt RAM-mal) javasol mindét oldalon. Tapasztalatok szerint a specifikációban megadott konfiguráció azt a határt jelenti, amikor gond nélkül működik a videokapcsolat, de gyengébb gépeken sem okoz feltétlenül problémát. A Logitech is frissíti QuickCam szoftverét is, a 11.5-ös változat október 31-től tölthető le, és az új termékekhez már ezt csomagolják.

female_split.jpg
Előtte és utána

A magas felbontású videóhívást egyelőre három Logitech kamerával lehet igénybe venni, ezek a QuickCam Pro 9000, a QuickCam Pro for Notebooks és a QuickCam Sphere. Mind a három webkamera Carl Zeiss optikával és autófókusszal rendelkezik.

A videohívások magas minőséget a találkozón a gyakorlatban is megtapasztalhattuk: a Skype londoni irodájával létesítettünk kapcsolatot. A hirtelen mozdulatok nem szaggattak, a kivetített kép is élvezhető volt, a kamera pedig ráközelített, és a részleteit is mutatta annak az érmének, amit a beszélgetőpartner emelt a kamera elé. A régebbi és a magasabb minőségű hívások közötti különbséget a következő YouTube videó is jól érzékeli.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.