Hirdetés
. Hirdetés

Megsarcolják a pendrive-okat is

|

Az Artisjus a pendrive-okra is ráteszi a saját jogdíjait. Az adathordozók ezen családja áprilistól már csak matricával és persze ennek megfelelő plusz költséggel kerülhet forgalomba.

Hirdetés

Egy új bejelentés alapján a hazai jogvédők megsarcolják a pendrive-ok forgalmazását is. A speciális adathordozó eddig nem tartozott a jogdíjjal sújtott termékek közé, de mostantól a pendrive-ok árába is kénytelenek lesznek eladói bizonyos plusz költségeket beépíteni.

A hologramos matricával hitelesített termékek forgalmazása általánosan április 15-től kötelező, addig természetesen még kaphatunk Artisjus-mentes modelleket is a szakboltokban.

Az új szabályozásnak megfelelően az 1 GB-os pendrive-ok után 100 forintot, a 2 GB-osok után 200 forintot fizetünk majd. A nagyobbak esetében a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület úgy látta, hogy 16 GB-ig 1200, illetve 32 GB-ig 2400 forint megfizetése kompenzálja a hordozón valószínűleg tárolandó zenék, filmek elmaradt jogdíjait.

A szabályozás érvényes a  USB Flash drive-okra is. Adathordozóink érvényes jogdíjtételei itt olvashatóak az Artisjus oldalán.

Az internetes fórumokon hatalmas vita folyik arról, hogy jogos-e a hazai jogvédelmi gyakorlat, ez azonban - összefogás és jogi képviselet hiányában - valószínűleg nem változtatja meg a jelenlegi szabályokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.