Hirdetés
. Hirdetés

Jogvédők miatt ismét változik a Google keresési módszere

|

Mától várhatóan ismét megújul a Google kereső algoritmusa, mivel a vállalat engedett a jovédő lobbi nyomásának azért cserébe, hogy Amerikán kívül is elindulhasson zenei és filmes szolgáltatása.

Hirdetés

Egy korábbi blogbejegyzésben a Google már meg is magyarázta, hogy milyen változásokra számíthatunk mától. A keresési algoritmus változásának oka a hollywoodi jogvédők nyomása, akik minél több jogsértő tartalmat akarnak eltávolítani a rendszerből. Arról korábban mi is beszámoltunk már, hogy a Google által 2011 júliusától gyűjtött adatok azt mutatják, hogy havonta kb. egymillió, de csak a múlt hónapban több mint 1,2 millió kalóztartalomra mutató linket távolítottak el. 

Nem csoda tehát, hogy a gyomlálást erőlteti a szakma, a Google pedig enged, hiszen szeretné saját szolgáltatásait (zene- és filmletöltés) az USA területén kívül is elindítani, ehhez pedig szükség van Hollywood támogatására, vagyis meg kell hajolni derékban. A Google egyébként is sokat beszél mostanában a kalózkodás elleni harcról, de azért nagyon merész lépést most sem sikerült tenni, pusztán arról van szó, hogy a találati listában hátrébb sorolják a torrentes vagy direkt letöltést kínáló oldalakra mutató linkeket. Azt persze még senki sem tudja, hogy ezek a keresési változások hogyan érintik a többi oldalt, de azt már megszoktuk, hogy mindenki csak találgatja, hogyan is került éppen előrébb vagy hátrébb a Google éppen aktuális szöszmötölése miatt a találati listán.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.