Jöhet eső, eshet hó – TORQUE, az ultratartós okostelefon

|

Nem hétköznapi használatra fejlesztette ki a KYOCERA a TORQUE mobiltelefoncsaládját, hanem olyan szélsőséges körülmények közötti működtetésre, amelyek éles katonai bevetéseken is előfordulhatnak.

Az Amerikai Egyesült Államok légierejének, szárazföldi hadseregének és haditengerészetének illetékes szakértői alakítják ki és frissítik azt a katonai szabványt (a legfrissebb változat: United States Military Standard 810, röviden: MIL-STD-810), amely a hadászati körülmények között használható eszközök tesztelését, minősítését szabályozza. A KYOCERA által kifejlesztett TORQUE okostelefon-család ultratartós, megfelel a hatályos amerikai hadászati követelményeknek.

A japán gyártónak az a célja, hogy a kereskedelemben elérhetővé tegyen extrém terheléseket is elviselő mobiltelefont. Ideális társ a TORQUE kalandos kirándulásokhoz, továbbá nélkülözhetetlen és megbízható segítő társ azok számára, akik gyakorta végeznek munkát a szabadban, terepen, az év minden szakában, és folyamatos kapcsolatban kell állniuk a külvilággal.

Maga a készülék egy kiemelkedő jellemzőkkel rendelkező androidos okostelefon, amelyet felkészítettek arra, hogy a nagyvállalati környezetben megszokott kommunikációs infrastruktúrához minden nehézség nélkül illeszkedjen (különféle VPN protokollok, Exchange Active Sync [EAS], androidos Mobile Device Management). Külön említést érdemel, hogy az érintőképernyő reagál a nedves ujjbegyre és arra is, ha kesztyűt visel a kezelője (3 mm-nél nem vastagabb anyagú kesztyű esetén).

Az előző blogbejegyzésünkben ismertetett innovatív A3-as multifunkciós termékek, a TASKalfa 3252ci és a TASKalfa 2552ci vásárlói TORQUE okostelefont kapnak ajándékba.

A TORQUE főbb jellemzői:

  • az IP6X szabvány szerint porálló akár 6 órán át (8,9±1,3 m/s, 10,6±7g/m3)
  • ütésálló (tesztekben 1,22 méterről keményfa padlófelületre dobva)
  • horizontális, vertikális vagy oldalirányú folyamatos vibrációra képes 1 órán keresztül (bármelyik irányban)
  • elviseli a magas páratartalmat: képes egyfolytában 10 napon keresztül 95%-os páratartalom esetén is működni
  • közvetlen napsugárzásnak kitéve is működik (1120 W/m2-es folyamatos sugárzás 24 órán át)
  • rendkívül kis légnyomás esetén sem hibásodik meg (a földfelszíntől 4572 méter magasságban - 57,11 kPa esetén - 2 órán át használható)
  • vízálló: az üzemen kívüli telefon IPX8-as szabvány szerint vízálló (30 percen át maradhat legfeljebb 1,5 méter mélyen a vízben károsodás nélkül), és ugyancsak üzemen kívüli telefon az IPX5 szabvány szerinti próbát is kiállja (a készüléktől 2,5 milliméterre elhelyezett 6,3 mm-es fúvókából 3 percig permetezhető rá a víz)
  • szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között sem hibásodik meg (a kikapcsolt készülék -30° és +60°C között 4 órán át, a működő készülék -21° és +50°C között 3 órán át)
  • a sós vízpermetet (nyílttengeri körülmények között) is elviseli (5%-os sótartalmú vízpermetnek 24 órán át lehet kitenni meghibásodás nélkül, ha e terhelést 24 órás száradási ciklus követ).

És ne felejtse, hogy előző blogbejegyzésünkben ismertetett innovatív A3-as multifunkciós termékek, a TASKalfa 3252ci és a TASKalfa 2552ci vásárlói TORQUE okostelefont kapnak ajándékba. Az akció 2016. december 31-ig tart.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.