Hirdetés

Jön a Microsoft Office a Big Sur alapú Mac gépekre is

|

Egy napra rá, hogy az Apple bemutatta saját ARM-lapkáira szabott új operációs rendszert, a Microsoft kiadta az új hardveren natívan futó Office betekintő változatát.

Hirdetés

A Microsoft kiadta az Apple új ARM alapú gépein közvetlenül futó Office betekintő változatát, emellett úgy módosította az Intel alapú macOS alkalmazásait, hogy fussanak az Apple legújabb Big Sur operációs rendszerén, és optimalizálta a fordítást a Rosetta 2-vel. Ez a beépített technológia teszi lehetővé, hogy a régi szoftvereket is használni lehessen az Apple ARM processzorral felszerelt, más néven M1 alapú új MacBook Air, MacBook Pro és Mac Mini gépein, amelyeket november 17-én kezdenek árusítani .

Hirdetés

A Microsoftnak most tehát már két termékvonala van a Mac gépeken futó Office-ból. A frissebbet, az Universal App verziót november 11-én tette fel az Office Insider program Beta csatornájára.  A Universal App olyan bináris kód, ami Intel-alapú és Apple Siliconra épülő Mac hardveren egyaránt fut.

A Microsoft ugyanakkor úgy frissítette az Office alkalmazásait (a Wordöt, az Excelt, a PowerPointot, az, Outlookot, a OneNote-ot és a OneDrive-ot), hogy tartalmazzák a macOS Big Surra történő optimalizálást (ez az Apple első olyan operációs rendszere, amelyik támogatja az Apple Silicont).

Az ARM rendszereken a Big Sur, más néven macOS 11 csak a Rosetta 2 fordító segítségével tudja a meglévő Intel-alapú appokat futtatni. A Rosetta 2 ezt oly módon végzi el, hogy amikor egy alkalmazás először kezd el futni a rendszeren, lefordítja a kódot, és az eredményt elraktározza a gépen, így később nem kell újra és újra időt vesztegetnie a munkával. Az Office alkalmazásait a november 10-én kiadott 16.43 frissítésben optimalizálták a Rosetta 2-re..

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.