Hirdetés
. Hirdetés

Jön a Sony Ericsson Aino és Satio

|

12,1 mpixel és PS3 irányítás - az Egyesült Királyságban október 7-én a polcokra kerül a Sony Ericsson két várva várt modellje.

Hirdetés

A briteknek már nem kell sokat várni, hogy kezükbe foghassák a rég beharangozott, és várt Sony Ericsson Aino és Satio elnevezésű modelleket, hiszen azok október 7-étől forgalomba kerülnek a szigetországban. Az új telefonok mind dizájnban, mint teljesítményben újat nyújtanak, a gyártó pedig árukapcsol: az Aino PS3 Remote Play funkcióval érkezik.

A japán-svéd konzorcium más gyártóktól eltérően nem titokzatoskodott, hiszen az érdeklődők már idén májusban górcső alá vehették a két modellt. Természetesen elődeihez híven ez a két készülék sem hazudtolja meg gyártóját: a multimédiára helyezik a hangsúlyt, minden szempontból.

Aino: a játékmester
Az Aino igazi különlegessége a konzoljátékosokat fogja elkápráztatni, hiszen funkciói közt bemutatkozik a Remote Play, melynek segítségével a PlayStation 3 kezelésében a kontroller szerepét átveheti a telefon. A dizájn meglehetősen eltér az Európában megszokottól: egy számunkra merőben új, bár Japánban hétköznapinak számító elrendezéssel az összes kezelőgombot levarázsolták a szétcsúsztatható szerkezet előlapjáról. Összecsukva csak a 3"-os érintőkijelzővel találkozunk, ami 240x432 képpontos felbontású megjelenítésre képes.

Azok számára sem okoz csalódást a telefon, akik fényképezőgépként (is) használnák, hiszen bár testvérénél szerényebb felbontású, ?csak" 8 megapixeles, autofókuszos kamerával rendelkezik, a fotókészítésnél biztosítva van a Sony fényképezőgépeiből ismert arc- és mosolyfelismerő funkció. Kommunikáció tekintetében az Ainoval érkezik minden, amit manapság elvárhatunk: a mobilhálózaton való adatátvitelhez HSDPA/HSUPA kompatibilitás, valamint beépített WiFi biztosítja az adatkapcsolatot. A szintén alapfelszerelésként érkező beépített GPS már csak a hab a tortán.

Satio: a profi fotós
A Satio, és 12,1 megapixeles, autofókusszal és Xenon vakuval szerelt kamerája segítségével a fotóbolondok álmaik telefonját vehetik kezükbe. Természetesen e modellből sem hiányozhat az arc- és mosolyfelismerő képesség, a 640x480 felbontású videókat rögzíteni képes objektívvel elkapott pillanatokat pedig impozáns, 3,5"-os, 640x360 pixeles kijelzőn tekinthetjük meg.

Nem is kérdés, hogy a készülék adatátvitel terén HSDPA/HSUPA- és WiFi-képes, valamint GPS-vevővel szerelt, ám ami ennél sokkal fontosabb: a telefon lelkét Symbian operációs rendszer képezi, mellyel a képimádókon kívül is sok rajongót szerezhet magának.

 


 

Formatervezés tekintetében a Satio visszafogottabb testvérénél, az Ainonál, elölnézetből némi HTC-behatást vélhetünk felfedezni az arculatban. Profilból megtekintve azonban az idomok sejteni engedik a megapixeleket, a kamerát fedő burkolat ugyanis lekerekített vonalvezetéssel néhány milliméterrel a hátlap síkján kívülre emelkedik.

A két készülék először csak a briteknek mutatkozik be, és bár az Egyesült Államokban is tárt karokkal várják, minden jel arra mutat, hogy Európának szánták őket. Sajnos arról, hogy más országokban mikor kerül forgalomba, nincs információ, így egyelőre csak reménykedhetünk abban, hogy hamarosan mi is a kezünkbe foghatjuk őket.

Forrás: nonstop Mobil

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.