Hirdetés
. Hirdetés

Jön az Acrobat család 8-as változata

|

A dokumentumkezelők mellett az Adobe bejelentette a térbeli Acrobat 3D és az Acrobat Elements fejlesztését. A Reader a 8-as verzióhoz is ingyenes.

Hirdetés

Az Adobe Acrobat 8 teljesen új kezelőfelülettel jelentkezik: testre szabható eszköztárakkal még otthonosabbá tehetjük a programot, elérhetjük a leggyakrabban használt eszközöket, és elolvashatjuk rövid ismertetőiket, így jobban megismerhetjük a régi új lehetőségeket. Több fájlból álló, összefüggő dokumentumainkat egyetlen jól átlátható és kereshető PDF csomaggá alakíthatjuk, ugyanakkor minden PDF dokumentumot egyéni biztonsági beállításokkal és elektronikus aláírással láthatunk el.

A korrektúrát végző személyek az egyszerűen megosztható megjegyzésekkel lehetőséget kapnak arra, hogy lássák egymás hozzászólásait, és nyomon követhessék azok állapotát. Egyszerűen beállíthatjuk, hogy az új Acrobat a Microsoft Outlookba érkező leveket automatikusan archiválja, így azok könnyen kereshetők lesznek, miközben biztonságosan megörződnek. A Lotus Notes programban tárolt leveleinket Adobe PDF dokumentummá konvertálhatjuk, így azok is könnyen kereshetők és archiválhatók lesznek. Kereshetünk a meta-adatok vagy a csatolt állományok között, az űrlapmezőkben és a különböző rétegeken, a könyvjelzők és a jegyzetek között.

Az új OCR (Optical Character Recording) technológiának köszönhetően még megbízhatóbb a szöveggé alakítás, így most már a nehezen kezelhető papíriratok átalakítása után is élvezhetjük a PDF előnyeit (kereshetőség, könnyű archiválás, megosztás, biztonság stb.). Mivel az Adobe Acrobat dokumentumkezelő program, nem szövegszerkesztő, ezért Acrobatban nem javasolt a dokumentum tartalmának nagymértékű megváltoztatása, ugyanakkor az új lehetőségeknek köszönhetően PDF dokumentumainkat immár rendkívül egyszerűen és nagyon jó minőségben tudjuk Microsoft Word formátumba konvertálni: megmaradnak a formázások, betűtípusok és táblázatok is. A szoftverbe épített megjegyzési eszközöknek köszönhetően a korrektúrázás is könnyebbé válik. A dokumentumainkat a PDF/A szabvány szerint is elmenthetjük, így garantáltan probléma nélkül archiválhatunk. A PDF/A egy ISO által leírt beállítási ajánlás, ami csak olyan elemeket engedélyez a PDF dokumentumban, amelyek a hosszútávú archiválásnál nem okozhatnak problémát.

Az Adobe Acrobat 8 Professional további újdonságai: a szoftver megkeresi a PDF űrlapokon az űrlapmezőket és azokat kitölthetővé teszi az Adobe Reader programmal is! Így az elektronikus formanyomtatvány nemcsak kitölthető, hanem elmenthető és digitálisan aláírható is lesz az ingyenes Readerrel. Jobb minőségben készíthetünk PDF dokumentumokat az Autodesk AutoCAD tervezőprogramból, így hatékonyabban és könnyebben kereshetünk munkáink között; kompakt fájlt kapunk, illetve átkülthetjük a tervet szemlézésre olyanoknak is, akik nem rendelkeznek az AutoCAD programmal.

Az Adobe Acrobat 3D programmal az ismert CAD programokból készíthetünk olyan PDF dokumentumokat, amelyek interaktív 3D-s rajzokat tartalmaznak. Ezen dokumentumokat pedig később bárkinek elküldhetjük, aki rendelkezik az Adobe Reader 7.0.7 vagy újabb verziójával. A legújabb "Adobe Acrobat 3D Version 8" névre hallgató változat megjelenése - a teljesen új, Adobe Acrobat 8 Elements-szel egyidőben - év végére várható. Akiket azonban már most is érdekelnek az újdonságok, azok a szoftver.hu Adobe Acrobat termékleíró oldalain megtalálják a keresett információt.

Az Adobe Reader 8 is számos hasznos új képességgel rendelkezik: az indítás lényegesen gyorsabb lett. A szövegek és képek kijelölése sokkal kényelmesebb. Használhatunk elektronikus aláírást, időbélyeget, elmenthetjük a kitöltött űrlapot (amennyiben az Adobe LiveCycle Reader Extensions program segítségével mindezt engedélyeztük). Lehetőségünk van a PDF dokumentumokhoz csatolt állományok kimentésére is. Lehetőségünk van keresni jegyzetekben, könyvjelzőkben, űrlapmezőkben és metaadatokban, mostantól bármely, a merevlemezen levő PDF dokumentumban. Megnézhetjük, és megoszthatjuk az Adobe Photoshop Elements programmal készült diavetítéseket (slide show) és elektronikus kártyákat is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.