Hirdetés
. Hirdetés

Jön az IBM felhő alapú adatelemző platformja

|

Az IBM Cloudon futó Cloud Pak for Data menedzselt szolgáltatáskészlet integrált eszközei analítikus és gépi tanulási modellek fejlesztését segítik.

Hirdetés

Elemző és gépi tanulási modellek létrehozására szolgáló integrált szolgáltatáskészlet kibocsátására készül az IBM. A Cloud Pak for Data as a Service az IBM saját szolgáltatásai mellett olyan külső megoldásokat is tartalmaz, mint a MongoDB és a CockroachDB. A platform több formában elérhető. Alkalmazhatjuk bármely felhőn tisztán szoftvercsomagként, de használhatjuk hiperkonvergens rendszeren is.

Hirdetés

A Cloud Pak for Data nagy előnye a megoldások összecsiszoltsága, vagyis az, hogy sok más IBM szoftvertől eltérően az integráció feladata nem hárul a fogyasztóra. Az alapcsomag tartalmazza az adatbázist (Db2 Warehouse), az adatkutatást (Watson Knowledge katalógus); az ML modell életciklus kezelést (Watson Studio); és a mesterséges intelligencia komponenst (Explainable AI). Ezek mellett közel harminc, az IBM vagy külső partnerek által fejlesztett építőkockát és nyílt forrású technológiát integráltak a Cloud Pak for Data platformba.

A platform átfogó end-to-end környezetet biztosít a gépi tanulási és elemzési modellek felállítására és futtatására, és az alapösszetevők esetében nem kell telepítenünk vagy integrálnunk semmiféle szoftvert. Ráadásul a szoftverek felhasználói felülete is érthető, a munkafolyamatok pedig logikusak. Vagyis a Cloud Pak for Datával az IBM-nek egy olyan menedzselt szolgáltatáskészletet sikerült összeraknia az IBM Cloudon, ami valóban hatékonyan segíti az analitikus és gépi tanulási modellekkel kapcsolatos munkákat.

A frissen bejelentett újdonságokat hamarosan részletesebb cikkben is elemezzük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.