Hirdetés
. Hirdetés

Jövő héten kezdődik a Vodafone Kupa

|

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott nyári felkészülése során a Vodafone Kupán mutatkozik be a nagyközönség számára. A tornát négy ország, Magyarország, az Egyesült Államok, Ausztrália és Japán részvételével június 27-29. között rendezik a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Hirdetés

A Vodafone Kupa idén nyáron a barcelonai vízilabda Európa-bajnokságra való hangolódás jegyében zajlik, amelyen bemutatkozik a hazánkat képviselő női válogatott keret. A nemzetközi felkészülési tornát június utolsó hétvégjén rendezik, az ellenfelek között találjuk az olimpiai és világbajnok Egyesült Államokat, valamint Ausztrália és Japán válogatottját.

Hirdetés

A női vízilabda-válogatott címvédőként utazik Barcelonába július 14. és 27. között, miután 2016-ban megnyerte a belgrádi kontinensviadalt. A csapat felkészülésében két rangos nemzetközi torna szerepel, amelynek első állomása a hazai pályán rendezett Vodafone Kupa.

"Azért is választottam tengerentúli ellenfeleket a Vodafone Kupára, hogy ha esetleg nem játszunk a Világliga Szuperdöntőjében, ami végül bekövetkezett, akkor se teljen el úgy a nyár, hogy a csapat, a bekerülő fiatalok ne tapasztalják meg testközelből a nemzetközi trendet. Feltétlen hasznos meccsek lesznek ezek az Európa-bajnokságra, ahol több riválisunk is ilyen stílusban vízilabdázik" - fogalmazott Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya.

A csapat játékosa, Gurisatti Gréta rendkívül motivált, mint mondta: "Az év legfontosabb eseménye egyértelműen a barcelonai Európa-bajnokság lesz, nekünk addigra, vagyis július közepére kell csúcsformában lennünk. A Vodafone Kupa kiváló alkalom arra, hogy lemérjük, hol tartunk, de miután hazai közönség előtt játszunk, nagyon odatesszük majd magunkat minden meccsen, hiszen ez a legkevesebb, amit megérdemelnek a szurkolóink."

"Megtiszteltetésnek tekintjük, hogy a nagy nemzetközi megmérettetések főpróbájaként számon tartott Vodafone Kupa keretében, a világ elitjébe tartozó válogatottak meghívásával járulhatunk hozzá a magyar csapat EB felkészüléséhez - nyilatkozta Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke. - "A hazai vízilabdások példa értékű eredményeit szinte kivétel nélkül mindenki elismeri, és ahogyan a vízilabda sportban a sportolóink, úgy az üzleti életben a Vodafone is a világszínvonalú minőségét tekinti elsődlegesnek" - tette hozzá a telekommunikációs vállalat képviselője.

A Vodafone Kupára a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Magyar Vízilabda Szövetség oldalán lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.