Hirdetés
. Hirdetés

Júniusban Apple Fejlesztői Világkonferencia

|

Az Apple bejelentette, hogy június 7-től június 11-ig rendezi meg éves fejlesztői világkonferenciáját (Worldwide Developers Conference, WWDC) a san franciscó-i Moscone Center kongresszusi központ Moscone West kiállítási csarnokában. Az ötnapos konferencia programjában az első iPad-fejlesztői ülések mellett gyakorlati iPhone OS 4 workshopok és Mac OS X központi technológiai workshopok is szerepelnek.

Hirdetés

?Az idei Apple Fejlesztői Világkonferencia tartalmas, részletekbe menő üléseket és gyakorlati workshopokat kínál a fejlesztőknek, hogy jobban megismerhessék az iPhone OS 4 operációs rendszert, a világ legfejlettebb mobil operációs rendszerét" - nyilatkozta Scott Forstall, az Apple iPhone-szoftverágazatának vezérigazgató-helyettese. ?Az Apple Fejlesztői Világkonferencia egyedülálló lehetőséget kínál a fejlesztőknek: vállvetve dolgozhatnak az Apple mérnökeivel és felhasználóifelület-tervezőivel az iPhone és az iPad alkalmazásainak tökéletesítésén."

A WWDC 2010 fő célja, hogy magas szintű tartalommal lássa el a képzett tervezőket az alábbi öt fő technológiai területen: alkalmazás-keretrendszerek, internet és web, grafika és média, fejlesztői eszközök, illetve az iPhone operációs rendszerének központi rétege (Core OS). Az Apple mérnökei több mint 100 megoldásorientált technikai ülést és kísérleti workshopot tartanak. A WWDC 2010 lehetőséget ad egy páratlanul sokszínű közösségnek, hogy kapcsolatot létesíthessen az iPhone, az iPad és a Mac fejlesztő kollégáival szerte a világból.

Az öt technológiai területtel kapcsolatos ülés:

? Alkalmazás-keretrendszerek: Helyi és Push-alapú értesítések implementálása; Az alkalmazások időtállóvá tétele; Bevezetés az operációs rendszer alapjaiba; Az iPhone OS 4 rendszer alapjainak újdonságai; Szövegek a Cocoa felhasználói felületen - tippek és trükkök haladóknak; API-tervezés Cocoa és Cocoa Touch környezetben; Továbbfejlesztett ujjmozdulat-felismerés; Hirdetések integrációja az iAd segítségével; A személyre szabott szervervezérelt felhasználói élmény megteremtése; A Core Location használata az iPhone OS 4 rendszerben; A Calendar alkalmazás integrációja az Event Kit készlettel.

? Internet és web: Audio- és videotartalom készítése webes szabványok használatával; Hozza ki a legtöbbet a Safari? integrált fejlesztőeszközeiből; A HTML5 helyi adattárolási lehetőségének használata; Érintés- és ujjmozdulat-észlelés hozzáadása a weboldalakhoz az iPhone OS operációs rendszerben; Információs ábrák készítése szabványos webes technológiákkal.

? Grafika és média: OpenGL ES: hangolás és optimalizálás; OpenGL ES: árnyékolás és továbbfejlesztett renderelés; OpenGL ES: áttekintés az iPhone OS operációs rendszeren; OpenGL Mac OS X rendszerhez; Játéktervezés és -fejlesztés iPhone OS operációs rendszerhez; Tudnivalók a Game Center hálózatról; Játékok beállítása a Game Center hálózatban; A Game Center technikái; A Core Animation a gyakorlatban; Az AV Foundation keretrendszer felfedezése; Médiaszerkesztés az AV Foundation keretrendszerben; A HTTP-alapú élő sugárzás előnyei.

? Fejlesztőeszközök: A fejlesztőeszközök áttekintése; Alkalmazástervezés az Interface Builder eszközzel; Hatékony munka az Objective-C programnyelv használatával az iPhone OS rendszerben; A Core Data keretrendszer mesterfokú használata; Fejlett technikák az Objective-C használatában és a szemétgyűjtésben (garbage collection); Korszerűsített teljesítményelemzés az Instruments alkalmazással; Az Xcode mesterfokú használata az iPhone-fejlesztésben; A multitasking alkalmazása az iPhone OS operációs rendszerben.

? Core OS: Hálózati alkalmazások iPhone OS rendszerre; Core OS-hálózatkezelés; Biztonságos alkalmazások létrehozása; Az iPhone kiegészítőivel működő alkalmazások fejlesztése az iPhone OS rendszeren; I/O Kit keretrendszerben fejlesztett eszközillesztők Mac OS X rendszerhez; Hálózatkezelés egyszerűbben a Bonjour rendszer használatával.

Ezenfelül a WWDC 2010 keretében meghirdetik az iPhone Apple Design Award tervezői versenyt, amelyen öt győztest hirdetnek majd. A részvételt nem kötik külön feltételekhez, a győzteseket pedig az App Store áruházból választják ki. A versenyben a dizájn, a technikai színvonal, az innovativitás, a minőség, a technológiafelhasználás és a teljesítmény szempontjai alapján választják ki a győzteseket.

A 2010-es Apple Fejlesztői Világkonferencia honlapján a részletes információk mellett a regisztrációs űrlapot is megtalálják az érdeklődők. A honlap címe: developer.apple.com/wwdc

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.