Hirdetés
. Hirdetés

Kábelre megy a Netflix?

|

A hírek szerint az online videószolgáltató előrehaladott tárgyalásokat folytat a nagy amerikai kábeltársaságokkal. A megállapodás mindkét félnek jól jönne.

Hirdetés

Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója
Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója
Reed Hasting, a Netflix vezérigazgatója jó ideje emlegeti: cége jövőjét a nagy nemzetközi kábeltársaságokkal való megállapodásban látja. A Reuters híre szerint a CEO álma megvalósulni látszik; a vállalat „számos nagy a kábeltévé társasággal” tempós, előrehaladott fázisban lévő tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy az online videószolgáltató kínálatát is felvegyék az előfizetőknek szánt csomagokba.

A készülő megállapodásokról sajnos nem szivárgott ki túl sok információ. Egy azonban biztos: ha a hírügynökség értesülései helytállóak, a Netflix és a televíziós szolgáltatók „lehetséges” összefogását ma már inkább „valószínűnek” kell tekintenünk.

A Netflix kábelra megy? A Reuters által megkérdezett szakértők szerint ez az örült ötletnek tűnő idea nem is annyira hagymázas, mint elsőre gondolnánk. Az alku – már amennyiben valóban megköttetik – a kábeltársaságok és a streaming szolgáltató számára egyaránt előnyös lehet. Előbbiek vezetői végre megnyugodhatnának kissé – hiszen az utóbbi időben egyre több ránc gyűlt az arcukra az online videófogyasztás növekedését látva – utóbbi pedig megerősíthetné pozícióit az olyan egyre erőteljesebbé váló konkurensekkel szemben, mint az HBO Go vagy az Amazon Instant Video.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.