Hirdetés
. Hirdetés

Kacsa a Yahoo részleges felvásárlása?

|

Cáfolja a Microsoft és a Yahoo a Times-ban megjelenteket.

Hirdetés

A Microsoft és a Yahoo illetékesei a CNBC, valamint a Wall Street Journal kiadóhoz tartozó allthingsd.com tudósítójának kérdésére egyaránt cáfolták a Times magazin vasárnapi számában megjelenteket, amelyben a londoni lap belső információkra hivatkozva azt állította, hogy a két cég tárgyalásokat folytat a Yahoo a keresőrészlegének 20 milliárd dollár értékű eladásáról. A két amerikai médium szintén belső információkra hivatkozva azonban ennek pont az ellentétét írja: állítva, hogy a megjelentekből egy szó sem igaz, s a két cég semmiféle tárgyalásokat nem folytat egymással.

 

yahoo.jpg
 


Kara Swisher szerint ráadásul a Yahoo teljes piaci értéke összesen csak 16 milliárd dollár, így ésszerűtlen lenne csak a keresőrészlegét 20 milliárdért megvásárolni, mikor akár a summa egy egész Yahoo-t is érhetne. Steve Ballmer pedig többször is kijelentette: nem érdekli már a Yahoo, bár a kiskaput a redmondi cég nyitva hagyta mondván: egy új vezetőséggel hajlandóak lennének tárgyalni. Így olaj volt a tűzre, mikor két héttel ezelőtt Jerry Yang, a Yahoo egyik alapítója lemondott a vezérigazgatói posztjáról, miután támadások érték a felvásárlás megakadályozása és az internetes keresőóriás romló teljesítménye miatt.

A Times cikke által inspirált kommentárok éppen ezért abban mind egyetértenek, hogy előbb-utóbb meg fog állapodni két szoftvercég, még akkor is, ha a londoni magazin hétvégi cikke kacsa.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.