Hirdetés
. Hirdetés

Kalifornia: tilos lesz közösségi azonosítókat kizsarolni a munkavállalókból

|

A honatyák kénytelenek voltak törvénybe iktatni, hogy a munkáltatók közvetlenül nem kémkedhetnek az alkalmazottaik után.

Hirdetés

Az utóbbi években óriási felzúdulást kiváltó trend kezdett elharapózni az egyesült államokbeli munkáltatók körében, hiszen a közösségi portálok terjedésével egyre több cég kirúgással fenyegette meg azon munkatársait, akik nem adják át a felhasználóneveiket és jelszavaikat a humán erőforrás részlegnek.


A kezdeményezés törvényessége a legtöbb államban heves vitákat váltott ki, ám a honatyák többsége ettől függetlenül egyértelműen a visszatetsző módszer alkalmazása ellen foglalt állást. Ezen felül a Facebook sajtósai még márciusban közölték, hogy bejelentés esetén bármelyik céget hajlandóak beperelni a felhasználók privát szférájának megsértése miatt.


Sajnos ezen nem meglepő fejlemények után a probléma továbbra is fennáll, így Illinois és Maryland államok után szabadon Kalifornia törvényhozói is kénytelenek voltak megszavazni egy 2013. január 1-től életbe lépő jogszabályt, amely kategorikusan megtiltja a munkáltatók számára az azonosítók bekérését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.