Hirdetés
. Hirdetés

Kanton 29 milliárd dollárt fordít a félvezetőkre és más hi-tech területekre

|

Célja Kína gazdasági fellendülésének elősegítése.

Hirdetés

A kínai Guangdong tartomány fővárosa, Kanton. A hatalmas város önkormányzata 200 milliárd jüant (29 milliárd USD) fektetett be olyan alapok létrehozásába, amelyek a félvezetőkkel, a megújuló energiával és más high-tech területekkel kapcsolatos tevékenységeket ösztönöz a városban.

Ez a program a pekingi, sencseni és hangcsoui önkormányzatok által a közelmúltban indított különböző technológiai kezdeményezéseket követi, amelyek célja Kína gazdasági fellendülésének elősegítése, miközben az ország kilábal a három éve tartó szigorú covid-ellenőrzésből - számolt be a South China Morning Post.

Kanton helyi hatóságai a hétvégén jelentették be, hogy 150 milliárd jüant injektálnak egy ipari befektetési alapba (FoF), amely a félvezetők, a megújuló energia és a fejlett gyártás területén végzett tevékenységek finanszírozására összpontosít. A FoF, amely alalapokon és közvetlen finanszírozáson keresztül fog befektetni, közép- és nagyméretű projekteket kíván Kantonba vonzani. Közben megpróbál fokozatosan egy 600 milliárd jüan összértékű alapcsoporttá bővülni. Az FoF-et, amelynek célja, hogy készpénzt juttasson befektetési alapok portfóliójába, a kínai helyi önkormányzatok egyre gyakrabban használják a preferált iparágak fejlesztésére.

Hirdetés

Kanton további 50 milliárd jüant különített el az Innovációs Befektetési Alap számára, amely a korai fázisban lévő high-tech vállalatokat célozza meg. Ez az alap, amely a következő néhány évben várhatóan 200 milliárd jüan értékű klaszterré nő, konkrét támogatást nyújt majd a tehetség- és technológiatranszfer, valamint az angyal- és magvető befektetések terén az induló vállalkozások számára.

A kormány által vezetett alapok létrehozása nem újdonság Kínában, ahol az elmúlt évtizedekben állami szintű pénzügyi támogatás segítette a főbb iparágak fejlődését. A Kínai Integrált Áramkör Ipari Befektetési Alapot, más néven a Nagy Alapot 2014-ben hozták létre az ország félvezetőiparának elsődleges finanszírozási eszközeként. A befektetéseinek első köre több mint 138 milliárd jüant tett ki. Ez az alap azonban tavaly korrupciós botrányba keveredett, és számos vezetője ellen vizsgálat indult.

A kelet-kínai Anhui tartomány kormánya a múlt hónapban bejelentette, hogy 200 milliárd jüan értékű orientációs alapot hoz létre, amely a technológiai iparágakat célozza meg. Ugyanebben a hónapban az északnyugati Shaanxi tartomány fővárosa, Xian önkormányzata bemutatta azt a tervet, hogy egy több mint 100 milliárd jüan értékű alapcsoportot hoz létre, amely a fejlett feldolgozóipari beruházásokra összpontosít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.